Officieel: Spider-Man in het Marvel Cinematic Universe!

Het gevolg is dat Marvel de release van onder meer Black Panther en Captain Marvel opschuift.

Na jaren van geruchten zijn Sony Pictures Entertainment en Marvel Studios eruit. Marvels bekendste superheld Spider-Man zal officieel te zien zijn in het Marvel Cinematic Universe.

In de deal tussen Sony en Marvel is onder meer opgenomen dat Spider-Man, gespeeld door een andere acteur dan Andrew Garfield, te zien is in een MCU-film. Welke is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal dit Captain America: Civil War (5 mei 2016) zijn.

Na de Marvel Studios titel zal een Sony een eigen film uitbrengen op 28 juli 2017. Deze Spider-Man film zal geproduceerd worden door Kevin Feige en zijn team bij Marvel en producent Amy Pascal. Gezamenlijk bepalen ze de nieuwe richting die Spider-Man zal inslaan. Sony zal zelf de eigen films financieren, distribueren en de finale creatieve eindcontrole hebben.

Naast deze afspraken zullen Marvel en Sony de mogelijkheden bekijken om personages uit het MCU in te passen in de toekomstige Spider-Man films van Sony.

"Spider-Man is één van Marvels grootste personages," aldus Bob Iger, CEO van The Walt Disney Company. "En geliefd over de hele wereld. We zijn opgewonden om te werken met Sony Pictures en om de iconische web-schieter te introduceren in het Marvel Cinematic Universe. Dit opent fantastische nieuwe mogelijkheden bij het uitwerken van de franchise." Zijn officiële statement wordt bekrachtigd door onder meer Michael Lynton en Doug Belgrad, bazen bij Sony Pictures. Marvel Studios-baas Kevin Feige onderstreept het voordeel voor fans, die het personage graag deel zien uit maken van bijvoorbeeld The Avengers.

Het gevolg van de overeenkomst is dat Marvel nieuwe data heeft bepaald voor vier reeds aangekondigde films in het MCU. Thor: Ragnarok is verplaatst van 28 juli 2017 naar 3 november 2017, Black Panther verhuist van 3 november 2017 naar 6 juli 2018. Captain Marvel had die stek en heeft nu een nieuw plekje gekregen op 2 november 2018 en Inhumans verplaatst daardoor naar 12 juli 2019. De data voor het tweedelige Avengers: Infinity War blijven staan op 4 mei 2018 en 3 mei 2019.



NieuwsFilm

meest populair