Algemeen

Officieel: Spider-Man in het Marvel Cinematic Universe!

Het gevolg is dat Marvel de release van onder meer Black Panther en Captain Marvel opschuift.

door Bram de Groot op 10.02.2015 om 10:12 in Algemeen
Na jaren van geruchten zijn Sony Pictures Entertainment en Marvel Studios eruit. Marvels bekendste superheld Spider-Man zal officieel te zien zijn in het Marvel Cinematic Universe.

In de deal tussen Sony en Marvel is onder meer opgenomen dat Spider-Man, gespeeld door een andere acteur dan Andrew Garfield, te zien is in een MCU-film. Welke is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal dit Captain America: Civil War (5 mei 2016) zijn.

Na de Marvel Studios titel zal een Sony een eigen film uitbrengen op 28 juli 2017. Deze Spider-Man film zal geproduceerd worden door Kevin Feige en zijn team bij Marvel en producent Amy Pascal. Gezamenlijk bepalen ze de nieuwe richting die Spider-Man zal inslaan. Sony zal zelf de eigen films financieren, distribueren en de finale creatieve eindcontrole hebben.

Naast deze afspraken zullen Marvel en Sony de mogelijkheden bekijken om personages uit het MCU in te passen in de toekomstige Spider-Man films van Sony.

"Spider-Man is één van Marvels grootste personages," aldus Bob Iger, CEO van The Walt Disney Company. "En geliefd over de hele wereld. We zijn opgewonden om te werken met Sony Pictures en om de iconische web-schieter te introduceren in het Marvel Cinematic Universe. Dit opent fantastische nieuwe mogelijkheden bij het uitwerken van de franchise." Zijn officiële statement wordt bekrachtigd door onder meer Michael Lynton en Doug Belgrad, bazen bij Sony Pictures. Marvel Studios-baas Kevin Feige onderstreept het voordeel voor fans, die het personage graag deel zien uit maken van bijvoorbeeld The Avengers.

Het gevolg van de overeenkomst is dat Marvel nieuwe data heeft bepaald voor vier reeds aangekondigde films in het MCU. Thor: Ragnarok is verplaatst van 28 juli 2017 naar 3 november 2017, Black Panther verhuist van 3 november 2017 naar 6 juli 2018. Captain Marvel had die stek en heeft nu een nieuw plekje gekregen op 2 november 2018 en Inhumans verplaatst daardoor naar 12 juli 2019. De data voor het tweedelige Avengers: Infinity War blijven staan op 4 mei 2018 en 3 mei 2019.

49 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DeMuizenkoning

Avatar

Nou dit is goed nieuws, vindt het uiterst gaaf dat Spiderman deel uit gaat maken van Marvel, daar hoort hij ook thuis T+) Wel jammer dat ze niet voor Andrew Garfield gaan, hij is een van de (weinige) pluspunten uit de laatste Spiderman films. Ben benieuwd voor wie ze nu gaan, zullen binnenkort wel heel wat geruchten langskomen, al helemaal als hij geïntroduceerd wordt in de volgende Captain America, want dat is ook al niet meer zo lang. Hoop verder dan ook wel dat Sony er minder een rommeltje van maakt, met de toekomstige deel 3. Had Spidey liever helemaal zien 'overstappen' naar Marvel maar dit is al mooi genoeg!

Papandreas

Avatar

Jaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!

jaime91

Avatar

Ben net pas wakker, krijg ik ineens dit nieuws te lezen........ EINDELIJK!!!!!!! :E

Spijtig voor Andrew Garfield maar hij vind wel weer ander werk. Ik had nooit gedacht dat dit daadwerkelijk zou gaan gebeuren, maar het is dus echt waar. Eindelijk maakt Sony een slimme keus! Ik hoop alleen dat ze niet opnieuw met een Spider-man origin film komen en dat ze het spider-man verhaal later oppakken als Peter Parker een jaar of 30 is ofzo. Want dat hele origin verhaal komt me een beetje de strot uit.

The Amazing Spiderman 1 & vooral 2 kan ik nu ook in de vuilnisbak gooien want alles wat die films opzetten wordt nu waarschijnlijk niet meer gebruikt. En ik ben waarschijnlijk een van de enige maar dat vind ik best jammer. Ja the Amazing Spider-Man 2 heeft zeker zijn minpunten maar ik vind de film niet zo afgrijselijk als de meeste. Ik kan me er best mee vermaken.

Maar goed, het moge duidelijk zijn dat ik SUPER blij ben met die nieuws! Kan niet wachten om Spidey in een toekomstige Avengers film te zien! Dat ik dat nog eens mocht zeggen. Nu Wolverine en de X-Men nog.... :E

Roeltje

Avatar

Dit is wel leuk nieuws, nu maar hopen dat Sony ook Spider-Man films blijft maken. Liefst ook van Marc Webb, daar is hij goed in.

FerryvD

Avatar

Een origin film zal er waarschijnlijk niet komen, aangezien hij waarschijnlijk voor het eerst te zien zal zijn in Civil War.

ik hoop ook dat ze dit keer voor een wat volwassenere versie van Peter Parker gaan, de tienerjaren kennen we nu wel.

Darthmar

Avatar

Iedereen helemaal hoteldebotel over een bericht over Spiderman en Marvel.
Zo goed zijn die Marvel films ook niet hoor.

Ereptile

Avatar

Inderdaad heerlijk nieuws dit! :D Al had ik nooit verwacht dat dit zo snel zou gebeuren, maar wel had gehoopt! Spider-Man speelt blijkbaar een grote rol in de Civil War storyline Smiley face Ik vraag me af of Peter Parker dan al bij S.H.I.E.L.D en de Avengers bekend staat als Spider-Man.

En hopelijk draaien ze deze beslissing niet terug!

afbeelding

JamesBond

Avatar

Beste filmnieuws in dagen! T+)

Rorschach

Avatar

De dag begint goed in ieder geval.

YOLO

Avatar

“This is the right decision for the franchise, for our business, for Marvel, and for the fans,” said Sony chairman Michael Lynton


Eindelijk hebben ze bij Sony hun verstand gebruikt. T+)
Spider-Man is gered. :W

Enne de samenwerking werkt 2 kanten op.

Bron:Schmoesknow
The report also states that Spider-Man will not only be integrated into the MCU, but the two studios will also be working to integrate other characters from the MCU into the future Spider-Man films.

PRIME

Avatar

JAAAAHAAAA!!

Als ze Spider-Man al in een teasertje gooien achter de credits van Age of Ultron pfffff..

Beste filmnieuws in tijden!

Mysterio

Avatar

Welcome Home !!!!!!

adofmirosch

Avatar

Yesssss yesssss yesssss yesssss yesssss yesssss!!!!!!

Thiver

Avatar

Ik weet eigenlijk niet hoe blij we hierover moeten zijn. Ik denk dat ik liever had gezien dat Sony het nog een tijdje op eigen kracht zou proberen (met misschien wel een prima derde deel als gevolg) of dat simpelweg het hele spul zou worden verkocht aan Marvel. Dit is zo'n flauwe tussenoplossing waarvan ik betwijfel of een van beide partijen er daadwerkelijk bij gebaat is.

ridjieddo

Avatar

Kan het niet geloven:P maar ik weet niet of ik blij moet zijn of niet. Afwachten maar

Carnage

Avatar

WAUW finally sony gebruikt ze brains maar is logisch er is nieuwe leiding daarzo Smiley face

de nieuwe leiding weet tenminste wat goud is.

Best news in 2015 voor mij, loving it hopelijk gaan ze verder met het idee met een volwassener spider-man die al lang bezig is.
Je vermijd gelijk dat hele origin story crap....

Frietgezicht

Avatar

Sukkels! Had dan Spidey laten opdraven in een after credit scene bij The Avengers 2,wat een einde van een film was dat geweest,met een harde de zaal uit. Beter dan in een artikel,jammer Marvel/Sony,gemiste kans.

Frietgezicht

Avatar

Maar dit betekent dus dat de Garfield-Spiderman de laatste in de reeks is?
Dus die hele opbouw in deel 2 naar Sinister Six was voor niks?hahahaha. Vraag mij af als ze dit wisten dat er geen vervolg kwam wat voor film deel 2 had kunnen worden,in ieder geval niet slechter dan die nu is.
En hoewel deel 2 al slecht is maakt dit nieuws die film nog overbodiger om ooit te herkijken.

Olrik

Avatar

Eindelijk! Ben blij om te horen dat Spiderman zich nu dan eindelijk aansluit bij het Marvel Cinematic Universe.

Robbepost

Avatar

Dat was wel heel bruut geweest ja, het nieuws verborgen houden en in de after credit van Age of Ultron spidey laten zien.............

Zeer blij met dit nieuws!!!

PRIME

Avatar

Frietgezicht "Maar dit betekent dus dat de Garfield-Spiderman de laatste in de reeks is?
Dus die hele opbouw in deel 2 naar Sinister Six was voor niks?hahahaha. Vraag mij af als ze dit wisten dat er geen vervolg kwam wat voor film deel 2 had kunnen worden,in ieder geval niet slechter dan die nu is.
En hoewel deel 2 al slecht is maakt dit nieuws die film nog overbodiger om ooit te herkijken."


Volgens mij gaat Sony zelf verder met Sinister Six en blijven ze dichtbij de productie van de stand-alone film. Maar sowieso was Sony zomaar wat aan het doen met de rechten van Spider-Man. Ze hebben het puur gereboot om het niet kwijt te raken, en verzuimde vervolgens nieuwe dingen te doen..

Frietgezicht

Avatar

PRIME "Volgens mij gaat Sony zelf verder met Sinister Six en blijven ze dichtbij de productie van de stand-alone film. Maar sowieso was Sony zomaar wat aan het doen met de rechten van Spider-Man. Ze hebben het puur gereboot om het niet kwijt te raken, en verzuimde vervolgens nieuwe dingen te doen.."


Ja maar Garfield speelt toch geen Spidey meer in de toekomstige films?Dus zullen de eerste 2 films niks meer te maken hebben met wat er nu nog gemaakt gaat worden neem ik aan..

FerryvD

Avatar

Frietgezicht "Ja maar Garfield speelt toch geen Spidey meer in de toekomstige films?Dus zullen de eerste 2 films niks meer te maken hebben met wat er nu nog gemaakt gaat worden neem ik aan.."


Hoeft niet per se, als ze er voor kiezen om een oudere versie van Garfields spider-man te casten kun je het als 1 geheel zien, zelfs zonder Garfield.

Er zijn in het MCU al meerdere hercastings geweest, waaronder de hulk dus de mogelijkheid is er weldegelijk.

StarWars2015

Avatar

Geweldig nieuws!

Wat betreft Spider-man hoop ik dat ze het "origin" verhaal nu achterwege gaan laten. Gewoon een 30+ jarige Spider-man die al jaren Spider-man is. Desnoods zoals hier voor aangegeven word, door TASM als basis voor de nieuwe Spider-man te pakken.

benjamin

Avatar

Darthmar "Iedereen helemaal hoteldebotel over een bericht over Spiderman en Marvel.
Zo goed zijn die Marvel films ook niet hoor."
Dat zegt anders wel veel over Sony en hoe zij bezig waren...

Frietgezicht

Avatar

FerryvD "Hoeft niet per se, als ze er voor kiezen om een oudere versie van Garfields spider-man te casten kun je het als 1 geheel zien, zelfs zonder Garfield.

Er zijn in het MCU al meerdere hercastings geweest, waaronder de hulk dus de mogelijkheid is er weldegelijk."


Maar bij een oudere versie vervallen alsnog de plannen neem ik aan omdat de karakters in deel 2 dan allemaal ouder moeten zijn als ze al niet door andere acteurs gespeeld worden.
Plus dat Feige nu opeens zijn ideeen over Spidey erop loslaat dus er totaal nieuwe ideeen komen.
Lijkt mij sterk dat deel 1 en 2 nog wat ermee te maken hebben.

Norton werd vervangen door gezeur en gezeik,lijkt nu meer te gaan over een nieuw begin.


En hoewel de Hulk-film deel uitmaakt van het Marvel-universum zie ik het niet zo. Is een feit natuurlijk maar als ik alle Marvel-films wil kijken sla ik die over. Behalve een Stark-cameo voelt het nooit als deel van de andere films en is The Avengers voor mij Hulk zijn 1ste optreden ook al is dat niet zo.

Bilbo

Avatar

Spidey is thuis Smiley face En zo hoort het ook; hoe kan je met de humor die Marvel in hun films wil geen Spider-Man willen? Hij is perfect voor dit soort humor. Daarnaast is Spidey ook het bekendste Marvelpersonage. Ja, jammer van Garfield, maar verder zeer goed nieuws T+)

Chris23

Avatar

Frietgezicht "Sukkels! Had dan Spidey laten opdraven in een after credit scene bij The Avengers 2,wat een einde van een film was dat geweest,met een harde de zaal uit. Beter dan in een artikel,jammer Marvel/Sony,gemiste kans."


Sonde inderdaad.

M0vieFreak

Avatar

Mij maakte niet uit of het verder zou gaan met The Amazing Spiderman series of in de MCU. Het jammere is nu dat mogelijk Andrew Garfield vervangen word. Andrew Garfield vind ik perfect als Spiderman.

Timme

Avatar

Yes!!!!!

Timme

Avatar

Het zou ook best kunnen dat er een Miles Morales Spdier-man komt maar ik denk van niet.

nicolaas1982

Avatar

After credit scene achter ant-man zal het eerder worden waarschijnlijk!

Joslyn

Avatar

Lees steeds meer berichten dat men TASM helemaal niet zo slecht vond. Al die gedoe dus totaal overbodig en alleen een geld kwestie. Ze hadden moeten leren van hun fouten en een toffe TASM 3 moeten maken die het geheel afmaakt.
Deze half half oplossing vind ik maar niks. Waarschijnlijk heeft Sony aan de onderhandelingstafel gezegd: "Joh wij weten niet hoe we een goede Spidey film moeten maken dus jullie moeten ons helpen anders maken we pas echt een flutfilm die het karakter verpest. En we willen Cap ook laten zien"

Laten ze nu maar een goed bestaand verhaal verfilmen als Kravens Last Hunt

Mysterio

Avatar

En nu Daredevil nog dan kan ik rustig sterven :B

Secret1994goesFilm

Avatar

Echt jammer vind ik dit!

Ik vond de films met Andrew Garfield echt goed en ik zag er echt wel een toekomst in...
Langs een kant is het wel super dat Spider-man in het Marvel Universe komt... maar voor de 3e keer een andere spider-man? Weer opnieuw een Origin verhaal?
En hoelang gaat Spidey kunnen rondlopen in het MarvelUniverse? Want één voor één verdwijnen onze geliefde Avengers wel (Iron Man, THor, Cap,Hulk) om zo plaats te maken voor nieuwere Avengers.

Ben benieuwd, maar vind het echt stom dat ze nu alle plannen voor The Amazing Spider-Man waarschijnlijk over boord smijten.

Ereptile

Avatar

Mysterio "En nu Daredevil nog dan kan ik rustig sterven :B"


Daredevil is al terug bij Marvel. Maar i.p.v een film krijgt die z'n eigen tv show Smiley face (Check Serietotaal maar voor de teaser).

Thiver

Avatar

Joslyn "Lees steeds meer berichten dat men TASM helemaal niet zo slecht vond. Al die gedoe dus totaal overbodig en alleen een geld kwestie."

En dan te bedenken dat The Amazing Spider-Man 2 het in de bioscopen lang niet onaardig deed. Qua budget en opbrengst valt de film goed te vergelijken met X-Men: Days of Future Past en over de ontvangst daarvan hoor je niemand klagen...

Decepticon

Avatar

Thiver "Ik weet eigenlijk niet hoe blij we hierover moeten zijn. Ik denk dat ik liever had gezien dat Sony het nog een tijdje op eigen kracht zou proberen (met misschien wel een prima derde deel als gevolg) of dat simpelweg het hele spul zou worden verkocht aan Marvel. Dit is zo'n flauwe tussenoplossing waarvan ik betwijfel of een van beide partijen er daadwerkelijk bij gebaat is."
Dat gevoel heb ik ook een beetje. Maar ik hoop dat Feige en consorten een goed plan hebben.

Als ze slim zijn houden ze Garfield aan als Spider-Man, hij is perfect, hij is sowieso al ouder dan hij Spidey speelt, dus ze kunnen hem best een wat oudere versie laten spelen.
Alweer een andere Spider-Man casten in zo'n korte tijd is gruwelijk link, daar is lang niet iedereen blij mee, ook al is Spidey deels terug bij Marvel.

Als ze een andere acteur casten, dan moet hij imo eigenlijk wel wat ouder zijn, om de aansluiting een beetje 'geloofwaardig' te houden.
Een wat oudere Spider-Man, kan ook goed uitpakken en kan best aansluiten op The Amazing Spider-Man 1 & 2, Gwen Stacy is toch al dood, dus de goede klik tussen Garfield en Stone is niet meer van toepassing.
Sally Field kunnen ze best wel aanhouden als Aunt May.

Als Sony eerst de Sinister Six film maakt, kunnen ze die ook wat later af laten spelen, dat ze al een tijdje actief zijn als villains.

YOLO

Avatar

Decepticon "
Als ze slim zijn houden ze Garfield aan als Spider-Man, hij is perfect, hij is sowieso al ouder dan hij Spidey speelt, dus ze kunnen hem best een wat oudere versie laten spelen."
Probleem is dat Garfield in de Sony Spider-Man universum bevindt. Marvel Studios had daar niks mee te maken en wilt daar niks te maken hebben.

De nieuwe Spider-Man wordt in de MCU een soft reboot en de voorgaande Sony Spider-Man films zijn dus non-canonical voor Marvel's MCU.

Vergelijk het (een beetje) met Batman. Je hebt Bale als Batman in de Nolan films en Affleck als Batman in de DCU films.
Niet alleen zijn de acteurs verschillend, ook de Batmans en de "wereld" waarin ze voorkomen.

Frietgezicht

Avatar

Zou dit ook gevolgen hebben voor de Aunt May-film? :(

Ereptile

Avatar

Frietgezicht "Zou dit ook gevolgen hebben voor de Aunt May-film? :("


Haha ja helaas ik denk het. Maar ik was ook wel nieuwsgierig naar een origin story over de spin die Peter Parker later bijt. O+

Met deze overname willen ze natuurlijk voor een nieuwe Spider-Man gaan. En dat Feige er bij betrokken blijft om het in goede banen in het MCU te leiden vind ik alleen maar prima Smiley face

Mysterio

Avatar

Airbender "Goed beeld krijgen we van je.

afbeelding"
. Lopen snuffelen in mijn fotoalbums ?

Scheerzeep

Avatar

Maar even... hoe realistisch is het om een 'nieuw' karakter zo'n grote en belangrijke rol (mits Spider-Man in Civil War de rol speelt die hij ook in de comics heeft; dit scenario ligt er namelijk wel) te laten spelen in een film terwijl we helemaal niets van de nieuwe invulling van het personage weten.

Ik vind dit plan gewoon echt waardeloos. Spider-Man verdient gewoon goede aparte films voordat hij ten tonelen verschijnt in andere films. Als ze het doen, dan wel gewoon liever weer een geheel nieuw achtergrond verhaal voordat hij in een belangrijke film als Civil War verschijnt. Die film zal namelijk van grote betekenis zijn in dit filmuniversum.

Persoonlijk zie ik gewoon liever dat Sony doorgaat met het produceren van TASM-films met de hulp van Marvel. Garfield speelt zijn rol uitstekend en ik zit echt niet te wachten op een nieuwe vertolker van deze rol. Ik snap eigenlijk niet zo goed wat Marvel tegen Garfield heeft. Als Sony nou gewoon doorgaat met zijn reeks en Spider-Man zich ook gewoon aansluit in de andere Marvel-films, dan is iedereen blij.

Daarbij is deze beslissing natuurlijk compleet nutteloos. Dat een film in een nieuwe reeks wat minder ontvangen wordt, wilt niet zeggen dat er geen toekomst meer te zien is in de filmreeks. TASM 2 heeft gewoon prima gescoord aan de internationale box office.

Als ze het echt willen gaan aanpakken wordt het denk ik een rommeltje. Beide partijen weten gewoon niet waar ze mee bezig zijn en kiezen nu voor de slechtste optie. Ik snap dat mensen extreem blij zijn met dit nieuws, maar het klopt gewoon niet als je realistisch bent. Ze gaan nu precies hetzelfde doen als wat het grootste struikelblok was in TASM 2: onrealistische introducties van te veel verschillende personages, zonder dat hun achtergrond uitgewerkt wordt. Want dat laatste lijkt mij niet te gaan gebeuren.

(Al zie ik Spider-Man liever een eigen TV-serie krijgen, daar is dit karakter zo veel meer geschikt voor dan in de grote films.)

Mysterio

Avatar

Garfield speelde Spiderman goed maar als Peter Parker kon hij mij nooit overtuigen ! Was het de looks ? Zijn stem ? De Regiseur ? Of gewoon de films ?

NieuwsFilm

meest populair