Gerucht: Disney dé Spider-Man spelbreker en Marvel kaapt regisseur 'Far From Home' weg

Gerucht: Disney dé Spider-Man spelbreker en Marvel kaapt regisseur 'Far From Home' weg

Het blijft grimmig rond het klappen van de Spider-Man deal.

Een paar dagen geleden werd duidelijk dat de kans groot is dat Tom Hollands Spider-Man geen aandeel meer zal hebben in het Marvel Cinematic Universe, ondanks dat Sony Pictures nog wel films met Holland wil maken. Dit is uiteraard een vreemde situatie, aangezien Sony nu personages als Venom en Morbius kan toevoegen aan de franchise. Gelukkig lijkt het laatste woord nog niet gezegd.

Volgens de geruchten valt Sony Pictures op dit moment weinig te verwijten, anders dan dat de studio niet wil voldoen aan de eisen van The Walt Disney Company. Disney zou namelijk meer dan de afgebroken 5 procent van de omzet van de solofilms eisen. Disney zou volgens Deadline enkele maanden geleden 25 procent hebben geëist van Sony. Sony reageerde hier niet tijdig op, waardoor Disney de druk opvoerde en 50 procent vroeg. Dit was voor Sony voldoende reden om definitief uit de deal te stappen.

Verzoening?
De kans is uiteraard groot dat de publieke druk op beide studio's wordt opgevoerd en dat er uiteindelijk een deal gesloten moet worden. Ook veel celebs vragen zich af wat Disney en Sony aan het doen zijn.

Zo heeft MCU-acteur/regisseur en The Lion King-regisseur Jon Favreau - duidelijk niet de minste naam - goede hoop op een verzoening tussen beide studio's. "Je weet maar nooit. Ik blijf optimistisch en hoop dat het laatste hoofdstuk rond deze personages nog niet verteld is. Aunt May en Happy waren een leuk koppel en het was heel fijn om samen te werken met Marisa en Tom," aldus Favreau tegenover The Playlist.

Marvel wil Spider-Man regisseur behouden
Het MCU-script voor Spider-Man 3 zou al geschreven worden en Marvel Studios wil dat de film geregisseerd wordt door Jon Watts. Mocht dit niet lukken, dan wil de studio graag door met de succesvolle kopman. Ook dit meldt Deadline. Sony wil nog twee Spider-Man films met hem maken. De regisseur zelf zou nog geen keuze hebben gemaakt, maar zit - als de situatie niet veranderd - in een prima onderhandelingspositie.

NieuwsFilm

meest populair