Algemeen

Plot en cast bekend voor Pixar film 'Soul'

De regisseur laat zich erover uit.

door Wouter Drummen om 12:37 in Algemeen
Pixar is hoogstwaarschijnlijk de meest geliefde animatiestudio ter wereld. Zo brachten zij ons o.a. de nu al klassiekers geworden Toy Story, Finding Nemo en The Incredibles. Toch is er ook een punt van kritiek. Zo zou de studio vaak weinig risico's nemen en meer vervolgen en spin-offs maken dan nieuwe originele films. Daar hoeven we in 2020 echter niet voor te vrezen.

Een tijdje geleden werk al bekend gemaakt dat er nieuwe Pixar films op komst zijn, genaamd Onward en Soul. Tijdens de Disney-expo D23 liet Pixar zich in detail uit over Soul, dat net zoals Onward een origineel project is. De regisseur van andere populaire Pixar films zoals o.a. Inside Out en Up!, Pete Docter, neemt de regie voor zijn rekening. Hij liet zich uit over het plot en de cast.

Wat weten we?
Het verhaal draait om een speciale school voor zielen, de You Seminar. Elke ziel krijgt na een succesvolle opleiding gevolgd te hebben een mens toegewezen. We volgen muziekleraar Joe Gardner, die door Jamie Foxx wordt ingesproken. Gardner wil dolgraag jazzmuzikant worden, maar kent geen succes en begint de hoop op te geven. Als gevolg hiervan verliest hij zijn ziel, die terug naar de school moet. Daar ontmoet hij Soul 22 (Tina Fey), die nog nooit aan een mens is toegewezen.

Phylicia Rashad maakt ook deel uit van de stemmencast. Zij zal Joe's moeder spelen, terwijl Questlove de jazzdrummer Curley zal inspreken. De muziek wordt verzorgd door componisten Trent Reznor en Atticus Ross, o.a. bekend van The Social Network: voor deze film kregen zij de Oscar voor de beste muziek. Er zal voor de film eveneens jazzmuziek geschreven worden en wel door de muzikant Jon Batiste.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm