Zitten 'Jungle Cruise' en 'Pirates of the Caribbean' in hetzelfde filmuniversum?

Zitten 'Jungle Cruise' en 'Pirates of the Caribbean' in hetzelfde filmuniversum?

Plant Disney opnieuw een groot filmuniversum?

Maar weinig filmuniversa weten echt te slagen. Disney doet het aardig met de reeksen rond Star Wars en Marvel en er zijn ook de Conjuring en Fast & Furious-universa. De meeste andere universa sneuvelen vrij snel of worden aangepast. Nu bestaat er de mogelijkheid tot een nieuwe filmuniversum, rond de aankomende film Jungle Cruise en de Pirates of the Caribbean-franchise. Allebei gebaseerd op onderdelen van de Disney-parken.

Tijdens D23 Expo vroeg CinemaBlend aan Jungle Cruise-sterren Dwayne Johnson en Emily Blunt of dit tot de mogelijkheden behoort. De twee reageerden verheugd en zeiden vaak het woord "cool" om in een film te spelen met Johnny Depp, uiteraard kapitein Jack Sparrow uit de vijf verschenen Pirates Of The Caribbean-films. Check hieronder de reactie van de twee.


Klein kansje
Ondanks dat Disney graag franchises start, lijkt de kans klein dat dit gaat gebeuren. Naar verluidt zou Depp zich tijdens de opnames van het laatste deel Dead Men Tell No Tales / Salazar's Revenge uit 2017 bijzonder onvriendelijk hebben gedragen. Daarnaast heeft hij op dit moment geen goede naam in de media, gezien de rechtszaak tegen zijn ex Amber Heard.

Het idee blijft desondanks aardig en voorlopig zal Disney geen directe links gaan leggen tussen de films. Het wachten is op een eerste trailer van Jungle Cruise, al ligt de verschijningsdatum voor de film van regisseur Jaume Collet-Serra nog best ver van ons vandaan: 24 juli 2020.

NieuwsFilm

meest populair