Veelbelovende eerste trailer Netflix-film 'The King'

Veelbelovende eerste trailer Netflix-film 'The King'

Over King Henry V, die eigenlijk geen koning wilde zijn.

Netflix heeft de laatste tijd steeds ambitieuzere filmprojecten laten maken. De grote budgetten en creatieve vrijheid weten heel wat bekende regisseurs aan te trekken. Een van hen is David Michod, die het middeleeuws drama The King regisseerde. Van die film hebben we vandaag een eerste trailer.

The King is het verhaal van King Henry V, die gespeeld wordt door Timothée Chalamet. Hal is prins en erfgenaam van de Engelse troon. Maar hij besloot ooit om zijn rug naar de kroon te keren en onder de mensen te leven. Als zijn tirannieke vader overlijdt, wordt hij tot King Henry V gekroond en moet hij het leven omarmen waaraan hij altijd heeft proberen te ontsnappen. De jonge koning moet zien te overleven in de gevaarlijke paleispolitiek, chaos en oorlog die zijn vader heeft achtergelaten. En ook de emoties uit zijn verleden, vooral zijn band met vriend en mentor John Falstaff (Joel Edgerton), een alcoholistische ridder, is daarin moeilijk.


The King is geregisseerd en geschreven door Michod, die we onder meer kennen van Animal Kingdom. Samen met Joel Edgerton schreef hij het scenario. De film zal eerst in bioscopen te zien zijn en daarna op Netflix verschijnen. Wanneer precies is nog niet zeker, alleen dat we hem deze herfst nog kunnen zien.

NieuwsFilm

meest populair