Iron Man en Captain America moesten wel stoppen in het MCU

Iron Man en Captain America moesten wel stoppen in het MCU

Het was echt tijd volgens acteur Robert Downey Jr.

Het was tijd voor Iron Man en Captain America om uit het Marvel Cinematic Universe te verdwijnen. Dat laat acteur Robert Downey Jr. weten over het pensioen van zijn personage en dat van Chris Evans. Allebei kregen ze een mooi en duidelijk afscheid, waarmee twee van de personages waar het MCU op gebouwd is, verdwenen.

Downey Jr. vertelde tijdens een interview met Disney twenty-three magazine (via Digital Spy) dat het tijd was voor de twee personages om te vertrekken. "We moesten verdwijnen," aldus de acteur. "We kozen ervoor, maar we wisten allebei dat het deel van ons werk was om te vertrekken. Dat is echt erg jammer. Maar ik ben wel blij dat hij en ik er zullen zijn om anderen te verwelkomen als zij hun pak aan de wilgen hangen."

Geen nalatenschap?
Opvallend aan het interview is ook de eerlijkheid waarmee Downey Jr. vertelt over zijn vertrek. Vindt hij dat hij een nalatenschap heeft? "Ik hoef niet verder te kijken dan mijn medespelers. Mark Ruffalo is een activist. Chris Evans een diehard Amerikaan en iemand die volledig voor democratie staat," aldus de acteur. "Ik heb het niet in mij, niet de vaardigheden, de motivatie of de nederigheid, om te doen wat die twee mannen doen."

Gelukkig vindt Disney hem wel de moeite waard en werd Downey Jr. afgelopen weekend gekroond tot een Disney Legend. Dat mag ook wel, aangezien het met Iron Man (2008) is dat het MCU gelanceerd werd.


NieuwsFilm

meest populair