Algemeen

Beide Thors in 'Thor: Love and Thunder'

Regisseur Taika Waititi bevestigd.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Tijdens San Diego Comic Con werd een vierde Thor-film aangekondigd. Dit was niet een enorme verrassing. Toch trok de film, die Thor: Love and Thunder heet, misschien wel de meeste aandacht, aangezien in die film een vrouwelijke Thor te zien zal zijn.

Niemand minder dan Natalie Portmans Jane Foster zal in Love and Thunder uitgroeien tot Mighty Thor en zelfs de hamer Mjölnir hanteren. Regisseur Taika Waititi heeft tegenover Entertainment Online bevestigd dat beide Thors, dus ook Chris Hemsworths Thor, in de film te zien zullen zijn:


"Zij is een Thor en er is nog altijd de andere Thor, de originele Thor. Ze wordt geen Female Thor genoemd. In de strips heet ze Mighty Thor. Het komt uit dat stripverhaal."

Originele Avenger-rollen door vrouwen
De meest oplettende lezer van de Marvel-nieuwtjes heeft ondertussen door dat de originele zes Avengers-rollen grotendeels worden overgenomen door vrouwelijke versies. Thor ontmoet Mighty Thor, Hawkeye wordt later ingevuld door Kate Bishop, Hulk krijgt She-Hulk en ook Iron Man zou zomaar een vrouwelijke opvolger kunnen krijgen. Uiteraard kunnen verschillende personages ook naast elkaar bestaan.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

originele zes Avengers-rollen grotendeels worden overgenomen door vrouwelijke versies
??????.... Ik zie het gewoon als nieuwe personages introduceren. Ook al lijkt het daar op de enigste die overgenomen wordt door een vrouw is Hawkey.

Natalie Portman is een zeer goede actrice. Ik heb wel vertrouwen als de tweede Thor.

Master Of Films

Avatar

Zij is een Thor en er is nog altijd de andere Thor, de originele Thor. Ze wordt geen Female Thor genoemd. In de strips heet ze Mighty Thor. Het komt uit dat stripverhaal.
Iets wat Marvel maar niet wilt begrijpen.

Thor is geen titel. Thor is een naam, net zoals Natasha Romanoff. Als je genderswap doet met Black Widow, dan heet die man toch geen Natasha Smiley face

In feite wordt Jane Foster niet Thor maar een dondergod. Waardig genoeg om Mjölnir te hanteren.

MisterMarvel

Avatar

Klopt natuurlijk wel dat hij Thor heet maar je kan het ook anders zien. In deel 1 zegt Odin namelijk “Whosoever holds this hammer, if he be worthy, shall possess the power of Thor.”

Wellicht krijg je daar dan direct ook de naam bij. Vreemde is dan wel dat Cap nog steeds Cap genoemd wordt in Endgame

:P :P

Master Of Films

Avatar

@MisterMarvel

Wat ik bedoel is dat Marvel een eigen draai maakt van de Noorse myhologie. Maar dat ze het niet snappen ivm de naam Thor. Het is en blijft een naam. Thor is een dondergod. En dondergod is zijn titel. Net zoals Ares een oorlogsgod is. Kratos heet dan ook geen Ares, maar God of War. Kratos als in de video game versie, niet de echte Griekse mythologsiche versie.

Je punt van Cap legt precies de vinger op de wond. Ze nemen het niet zo nauw met titels en namen.

Monojaxx

Avatar

Ik ben wel voor een mannelijke (The)Black Widow(er)

kokosnoot

Avatar

Thor die wij kennen gaat dus met pensioen en geeft het stokje door lol. Btw Iron man wordt vervangen door Iron Heart. Dat weet iedereen al. lol als alle 6 oude Avengers vervangen worden door vrouwen is naar mijn mening een beetje te veel van het goeie xD. She Hulk vond ik nooit erg interessant daar ze alleen maar groen is en sterk maar verder niks verrassends heeft. Iron Heart is een surrogaat Iron man en Thor door Jane foster lol nee sorry. Maak van Galactus nog even Galacta. Creer gewoon nieuw heldinnen niet copycats.

Ben het trouwens verder eens met Mof over dat Thor Geen titel is. Thor zal nog paar jaar te zien zijn in Guardians of the Galaxy en dan zie je hem dus niet meer. Alleen Jane foster en die zal er ook (gezien haar bekendheid) geen zin of tijd voor hebben die rol lang vol te houden. Dan weer een andere vrouw die haar rol over neemt? Voor mij werkt dit niet of in ieder geval stukken minder. Captain America of Wolferine kunnen ook niet zo hun rol over geven aan bv een vrouw die dan Captain America of Wolferine speelt. Thor is een persoon inderdaad. Maak er dan goddess of thunder van naast god of thunder en noem haar geen Thor maar bv "Jane goddess of thunder" naast Thor.

Sunspot

Avatar

Ben wel benieuwd naar het verhaal, vooral zien hoe Natalie Portman het neerzet, ken haar eigenlijk alleen van meer vrouwelijke rollen, meer rustig

Sunspot

Avatar

@Kokosnoot

Ach, ik maak me er niet echt meer druk om, MCU is voor mij beetje over, ga Thor sowieso kijken,m aar van de rest zie ik het wel, ze doen maar.

WAcht wel op Xmen en FF4 Smiley face

kokosnoot

Avatar

@Sunspot je hebt gelijk. X-men en ff ben ik ook heel benieuwd naar maar dat kan nog wel ff duren :D

Sunspot

Avatar

^
Ja, kan even duren, maar is ook een goed ding, maar hoop dat ze het niet gaan verpesten door te doorgeschoten te filmen.

Dus dat geforceerde, moet zoveel vrouw in zitten, zoveel dit en dat.

Vrees daar wel voor beetje.

We gaan het zien Smiley face

Artificialis

Avatar

Laten we het houden op Thor en Padmé Thor, veel duidelijker.

Sunspot

Avatar

@Ridjieddo

Juist bij Iron Man, Cap America en Thor niet, die kunnen zo lang nog doorgaan, Thro gaat nog door in ieder geval.

Ze kunnen ook een pauze nemen, of dood gaan, maar het hoeft niet vernieuwd te worden, ja, misschien als de acteurs echt oud worden, maar anders niet.

GEwoon pauze, weg, maar dan niet vervangen, dat is juist geen vernieuwing vind ik.

GEwoon andere karakters inbrengen, of karakters er lange tijd uitlaten en weer inbrengen, met andere insteek. Dat is pas vernieuwen

kokosnoot

Avatar

lol omg dit is de Thor comic hedendage xD

https://www.quora.com/Has-political-correctness-alienated-a-lot-of-comic-book-readers

De slechterik als vrouw valt de vrouwelijke Thor voor 1 keer niet aan omdat...

NieuwsFilm

meest populair