Cameraman jankte voortdurend tijdens 'Justice League'

Cameraman jankte voortdurend tijdens 'Justice League'

De beerput gaat steeds verder open.

In superheldenland weten niet alle films een succes te worden. Een van de grootste voorbeelden waarbij het goed fout ging is de DC-film Justice League uit 2017. Nu heeft cameraman Fabian Wagner aangegeven hoe hij de bioscoopversie ervoer.

Wagner nam alles op, behalve de reshoots onder leiding van The Avengers-regisseur Joss Whedon. Hij kijkt dan ook uit naar de zogenoemde 'Snyder Cut'. De bioscoopversie van 2 uur heeft hij ook gezien. "Ja, helaas wel," was zijn reactie. Hij kan echter niet teveel zeggen over de verschillende tussen de eindversie en de versie van Snyder:


"Het is echt moeilijk te zeggen omdat ik tijdens het kijken voortdurend aan het huilen was. Het is dus moeilijk voor mij om precies te zeggen hoeveel er is veranderd, maar er is veel veranderd. Het zag er heel anders uit."


Diep teleurgesteld
En teleurgesteld is hij: "Het is triest omdat ik graag met Zack werkte; ik had de beste tijd van mijn leven. Er waren veel andere dingen in die film die zo goed waren, afgezien van het feit dat ik met Zack en de hele gang werkte. Ik ontmoette mijn vrouw tijdens die klus. Er waren nog een heleboel andere dingen. Het was gewoon een geweldige shoot, en het is dus zonde om de film te zien zoals deze nu is."

De cameraman geeft ook een hint naar hoe de film er eigenlijk uit had moeten zien. "Je kunt het gewoon zien. Als je de eerste trailers bekijkt, dan kun je zien hoe de film eruit had moeten zien en hoe de film eruit zag toen we hem filmden," aldus de diep teleurgestelde Wagner. Het complete interview hieronder, via ComicBook Debate.


De Snyder Cut van Justice League van regisseur Zack Snyder zou daadwerkelijk bestaan, al ontbreken in die versie nog de nodige visuele effecten. De bioscoopversie werd gekraakt en zou een verlies van circa $100 miljoen hebben geleden. Hieronder de eerste Comic Con-trailer:



NieuwsFilm

meest populair