Algemeen

Cameraman jankte voortdurend tijdens 'Justice League'

De beerput gaat steeds verder open.

door Bram de Groot om 07:53 in Algemeen
In superheldenland weten niet alle films een succes te worden. Een van de grootste voorbeelden waarbij het goed fout ging is de DC-film Justice League uit 2017. Nu heeft cameraman Fabian Wagner aangegeven hoe hij de bioscoopversie ervoer.

Wagner nam alles op, behalve de reshoots onder leiding van The Avengers-regisseur Joss Whedon. Hij kijkt dan ook uit naar de zogenoemde 'Snyder Cut'. De bioscoopversie van 2 uur heeft hij ook gezien. "Ja, helaas wel," was zijn reactie. Hij kan echter niet teveel zeggen over de verschillende tussen de eindversie en de versie van Snyder:


"Het is echt moeilijk te zeggen omdat ik tijdens het kijken voortdurend aan het huilen was. Het is dus moeilijk voor mij om precies te zeggen hoeveel er is veranderd, maar er is veel veranderd. Het zag er heel anders uit."


Diep teleurgesteld
En teleurgesteld is hij: "Het is triest omdat ik graag met Zack werkte; ik had de beste tijd van mijn leven. Er waren veel andere dingen in die film die zo goed waren, afgezien van het feit dat ik met Zack en de hele gang werkte. Ik ontmoette mijn vrouw tijdens die klus. Er waren nog een heleboel andere dingen. Het was gewoon een geweldige shoot, en het is dus zonde om de film te zien zoals deze nu is."

De cameraman geeft ook een hint naar hoe de film er eigenlijk uit had moeten zien. "Je kunt het gewoon zien. Als je de eerste trailers bekijkt, dan kun je zien hoe de film eruit had moeten zien en hoe de film eruit zag toen we hem filmden," aldus de diep teleurgestelde Wagner. Het complete interview hieronder, via ComicBook Debate.


De Snyder Cut van Justice League van regisseur Zack Snyder zou daadwerkelijk bestaan, al ontbreken in die versie nog de nodige visuele effecten. De bioscoopversie werd gekraakt en zou een verlies van circa $100 miljoen hebben geleden. Hieronder de eerste Comic Con-trailer:9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RoberPaulsen

Avatar

Het is ook wel een bedroevend slechte film.

starbass

Avatar

Dit gedoe gaat nog een jaar duren, met steeds andere mensen die zeggen dat er een Snyder cut veel beter is, om de hype nog groter te maken, dan komt hij daadwerkelijk uit (volgens het marketing schema waar dit bericht onderdeel van is) en is iedereen teleurgesteld omdat het nog steeds een klote film is, maar dan met minder verhaal en meer special effects.

Ang3l

Avatar

Wel ja, de Snyder cut zal idd een totaaaaal andere film zijn....... Sure.

PRIME

Avatar

RELEASE THE SYNDER CUT

Robbepost

Avatar

Ik heb ook een traantje gelaten. Wat een aanfluiting die film.

Rutherford

Avatar

Justice League hebben ze allesbehalve Justice aangedaan. Steppenwolf zou zo uit de Power Rangers gestapt kunnen zijn.

Magnanimous

Avatar

Als je het afzet tegen de eerste Skyline, dan is Justice League een prima film. Die Snyder Cut komt er vanzelf. Zeker als WW1984 het goed gaat doen.

Sunspot

Avatar

Komt gewoon door studio, ze investeerden niet eens in veel scenes, CGI.

Nemen Whedon aan, want MCU blijkbaar, zag er niet uit, zo duidelijk ook het verschil tussen de 2 regisseurs.

Moest per se 2 uur duren ook, waarom dan!

Warner is het zelf aan het verpesten, geen ruggengraat.

Mackey79

Avatar

Het zal dan misschien geen totaal andere film zijn, maar het zou toch wel potentieel zeer verschillend kunnen zijn. De extended cut op blu-ray werd al beter ontvangen dan de bioscoop versie. Dat gaat dan maar over enkele scenes. Met de Snyder cut gaat het toch wel over een ingreep op een ander niveau.

NieuwsFilm

meest populair