Dave Bautista (Drax) wil graag DC villain Clayface spelen

De spierbundel wil weer eens een slechterik neerzetten.

Dave Bautista brak door als worstelaar, maar sinds een paar jaar heeft hij zich volledig op acteren gestort en dat met veel succes. Zo wist hij rollen te scoren in Spectre, Blade Runner 2049 en meerdere Marvel films. Ook zal hij een belangrijke rol spelen in Denis Villeneuve's Dune. Toch heeft hij alweer zijn zinnen gezet op een nieuw project, namelijk Clayface, een van DC's bekendste schurken.

Clayface bestaat al sinds 1940 en er zijn vele verhalen geschreven over deze villain, al is het bekendste zonder twijfel dat van schrijver Bill Finger en tekenaar Sheldon Moldoff. In 1961 kwamen zij met het het verhaal van Matt Hagen, een schattenzoeker die tijdens een van zijn zoektochten in een radioactieve grot terecht komt. Vanaf dat moment kan Hagen zich in alles veranderen. Zijn nieuwe 'kracht' gebruikt hij echter niet ten goede. Hij maakt er gebruik van om te roven en te stelen. Hij wordt een van de beruchtste schurken en maakt het zelfs Batman en Robin behoorlijk lastig.

Bautista heeft er zin in
B.J. Mendelson, een scriptschrijver, stelde het idee voor op zijn twitter-pagina: ''Ik ben nog steeds niet overtuigd van de nieuwe Joker film. Als er één Batman villain is die een stand-alone film verdient, dan is het wel Matt Hagan Clayface. En dan moet Dave Bautista hem spelen!'' De spierbundel reageerde er zelf kort maar krachtig op: ''Ik ben het meer dan me je eens!''

Zien jullie dit zitten, een stand-alone film met Dave Bautista als Clayface en dat hij het dan eventueel moet opnemen tegen de nieuwe Batman, die gespeeld zal worden door Robert Pattinson?

NieuwsFilm

meest populair