Waarom maar één Wachowski terug is voor 'The Matrix 4'

Groot nieuws even geleden: Er komt een vervolg op 'The Matrix Trilogie'

Afgelopen maand werd duidelijk dat Warner Bros. definitief groen licht heeft gegeven voor The Matrix 4, het vervolg op de Matrix-trilogie die startte met de baanbrekende scifi-kaskraker The Matrix uit 1999. Maar waarom keert nu alleen Lana Wachowski terug?

Screenrant zocht het uit en het blijkt dat Lilly Wachowski al sinds 2016 gestart is met een lange pauze van de entertainment industrie. Samen maakten de Wachowskis het eerste seizoen van de Netflix-serie Sense8, maar seizoen 2 regisseerde Lana al gezamenlijk met Michael Straczynski.

Met één been buiten de deur
In gesprek met TV Critics Association eerder dit jaar liet Lilly Wachowski weten dat ze al met "één been buiten de deur" stond wat betreft sciencefiction. Wel werkte ze aan de nog te verschijnen drama/komedieserie Work In Progress voor Showtime. Dit project vond ze een unieke kans.

En zodoende regisseert dus alleen Lana Wachowski de vierde Matrix-film, waarin Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss in ieder geval terugkeren. De verschijningsdatum is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair