Algemeen

Waarom maar één Wachowski terug is voor 'The Matrix 4'

Groot nieuws even geleden: Er komt een vervolg op 'The Matrix Trilogie'

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Afgelopen maand werd duidelijk dat Warner Bros. definitief groen licht heeft gegeven voor The Matrix 4, het vervolg op de Matrix-trilogie die startte met de baanbrekende scifi-kaskraker The Matrix uit 1999. Maar waarom keert nu alleen Lana Wachowski terug?

Screenrant zocht het uit en het blijkt dat Lilly Wachowski al sinds 2016 gestart is met een lange pauze van de entertainment industrie. Samen maakten de Wachowskis het eerste seizoen van de Netflix-serie Sense8, maar seizoen 2 regisseerde Lana al gezamenlijk met Michael Straczynski.

Met één been buiten de deur
In gesprek met TV Critics Association eerder dit jaar liet Lilly Wachowski weten dat ze al met "één been buiten de deur" stond wat betreft sciencefiction. Wel werkte ze aan de nog te verschijnen drama/komedieserie Work In Progress voor Showtime. Dit project vond ze een unieke kans.

En zodoende regisseert dus alleen Lana Wachowski de vierde Matrix-film, waarin Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss in ieder geval terugkeren. De verschijningsdatum is nog niet bekend.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Ik ben een scepticus en betwijfel of deel 4 ook maar enigszins in de buurt van deel 3 gaat komen. Het minste deel uit de reeks.

Goku32

Avatar

Omdat de andere er niet in geloofd dat dit net zo goed word als de eerste matrix film

SunChaser

Avatar

Ze moeten gewoon de 2 vervolgen negeren en Matrix Dark Fate maken.

SunChaser

Avatar

Gokus32: Slechter dan deel 2 en 3 kan ook weer niet.

Artificialis

Avatar

De weerzin tegen Reloaded en Revolutions is belachelijk. Dit zijn toch prachtige actiefilms die de Matrix-wereld op een interessante wijze hebben toegelicht en aangevuld? De trippy sfeer van The Matrix valt nou eenmaal niet meer te herhalen nadat alle onthullingen zijn gedaan.

PRIME

Avatar

2 en 3 waren echt tof

Jeroen Pasman

Avatar

Ik vond deel 2 en 3 te traag. Er zaten wel leuke stukken in uiteraard. Maar ik herinner me nog dat gedoe bij die metrohalte en het eindeloze gezoek naar de sleutelbewaarder of hoe diegene ook heette. Dat haalde de spanning en de vaart er enorm uit

Artificialis

Avatar

Een aantal dialogen en set pieces uit Reloaded zijn zodanig briljant dat zelfs het argument gemaakt zou kunnen worden dat dit het hoogtepunt van de franchise was.

Civilian Supreme

Avatar

De zwakke schakel hier is toch echt die Wachowski. Met 1 geweldig werk afgeleverd, momenten in 2 ook zeer goed maar toch grotendeels wat tegenvallend en hun fetishes waren al zeer zichtbaar.
Jammer dat ze niet iemand als Villeneuve gedaan hebben.
En anders zou ik nog eerder kiezen voor Stahelski en Leitch, zij kunnen toch mooie actie voorschotelen, moet er natuurlijk wel een goed verhaal in zitten.

Goku32

Avatar

SUNCHASER, DAAR HEB JE WEL GELIJK IN,

Xenolicker

Avatar

^ GAAN WE VANAF NU ALLEEN MET HOOFDLETTERS SCHRIJVEN!?

NieuwsFilm

meest populair