Waarschuwing: 'It: Chapter 2' kan epilepsie veroorzaken

Toch goed om even te weten.

Dat mensen met een wat zwakkere maag niet naar IT: Chapter Two moeten gaan, is duidelijk. De film zal namelijk flink bloederig worden. Ook de coulrofobisten onder ons moeten de film maar ontzien. Nu blijkt dat de film mogelijk ook niet zo handig is voor mensen die aan epilepsie lijden.

BBFC, het Britse classificatiebureau voor films, geeft in haar bevindingen aan dat de film "flitsende beelden bevat die van invloed kunnen zijn op kijkers die gevoelig zijn voor lichtgevoelige epilepsie." Dus ben gewaarschuwd.

Veel stevig geweld
Op de site van BBFC staat ook het volgende te lezen (mogelijke milde spoilers): "Nodige scènes met bloederig geweld bevatten het langdurig slaan van een man, wiens gezicht herhaaldelijk wordt gestompt waardoor hij zwaar bebloed achterblijft. Een man wordt door een wang gestoken voordat hij zijn aanvaller in de borst steekt. De bovennatuurlijke entiteit bijt grote brokken uit de lichamen van degenen die het aanvalt, met overvloedig bloedvergieten dat de aanvallen vergezelt."

Posters van personages!
En om nog even het geheugen op te frissen; hieronder de Losers' Club, jong en oud. Vanaf deze week draait de film van Andy Muschietti in de bioscoop!

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair