Eerste recensies 'It: Chapter 2'!

Eerste recensies 'It: Chapter 2'!

Wat zeggen de schrijvende filmkenners?

Morgen gaat IT: Chapter Two in première in de Nederlandse bioscoopzalen. Na het succes van het eerste deel uit 2017, met 86% (7,23/10) op Rotten Tomatoes en een wereldwijde box office-score van $700 miljoen, is het de vraag of deel twee kan voldoen aan de hoge verwachtingen. De eerste recensies zijn online verschenen en deze blijken doorgaans voldoende positief.

IT: Chapter Two van Andy Muschietti (Mama, 2013) is na 64 getelde recensies prima 'Fresh' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op 81%, met een 6,8 / 10 als gemiddelde beoordeling.

De 'critics consensus' luidt: It: Chapter Two bewijst dat groter niet altijd enger betekent voor een horrorvervolg, maar een fijne cast en een getrouwe benadering van het bronmateriaal houden dit vervolg drijvend.


Freaky Pennywise
"Skarsgard vindt nieuwe manieren om je helemaal kapot te laten schrikken, zelfs op een verrassend menselijke manier," aldus Brian Truitt van USA Today. Ook de film is doorgaans voldoende vermakelijk volgens Peter Debruge van Variety: "Een uitgebreide 'funhouse-horrorfilm' die voldoende pop-up foefjes en boogie-boogie-schrikeffecten laat zien om zijn speelduur van 169 minuten te rechtvaardigen."

Eng, maar niet enger
IT: Chapter Two is niet beter dan hoofdstuk één. Deze is zeker niet enger. Maar dit is wel belangrijk: als het erom gaat, is deze net zo opwindend," volgens Charlotte O'Sullivan van London Evening Standard. Maar dit bevalt niet iedereen, gezien de reactie van Kate Erbland van indieWire: "Het is de tweede keer een heel stuk minder eng en leuk."

Toch wel erg lang...
Veel van de recensies van de 'Top Critics' op Rotten Tomatoes blijken een stuk kritischer dan de gewone recensenten. Al blijkt wel dat de meesten de tweede film te lang vinden duren en minder goed / eng vinden dan het eerste deel. Maar oordeel vooral zelf, in de bioscoop of anders een over een paar maandjes thuis.

NieuwsFilm

meest populair