Eerste reacties sci-fi blockbuster 'Ad Astra' met Brad Pitt: "ongekend meesterwerk"

Eerste reacties sci-fi blockbuster 'Ad Astra' met Brad Pitt: "ongekend meesterwerk"

Sublieme en ongekende meesterwerk van Gray zorgt voor enorme controverse

Er is de laatste weken een heleboel gezegd over het belang van Ad Astra voor de toekomst van de Fox-tak binnen de Walt Disney Company. Uiteraard is dat heel oneerlijk voor deze film, die de gehele last natuurlijk niet alleen kan dragen. De eerste reacties zijn binnen en uitermate positief.

Volgens de eerste review van Total Film is Fox het goede films maken nog zeker niet verleerd. Volgens de vijf sterren review is de film "een sublieme en wonderbaarlijke film. Dit is Gray's meesterwerk met een bizarre performance van Brad Pitt."

Ook bij The Wrap wordt de rol van Pitt even aangestipt: "Brad Pitt schakelt zo makkelijk tussen angst en precisie, dat het bijna eng wordt." Is hij dan ook echt geschikt als kanshebber voor Beste acteur bij de Academy Awards? Volgens The Guardian wel: "Wat we hebben gezien is bijna niet te beschrijven."

Variety schrijft haar review de andere kant op. Zij zijn bevreesd dat in het huidige Hollywood dit soort films niet meer gemaakt kunnen worden: "Ik hoop dat James Gray als regisseur meer van dit soort werelden kan blijven ontdekken. Maar ik ben bang dat zelfs de die-hard fans nog kunnen blijven genieten van films die zo controversieel zijn en altijd de last van de gehele studio op hun schouders moeten dragen."



Ad Astra is vanaf 19 september te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair