Algemeen

Eerste reacties sci-fi blockbuster 'Ad Astra' met Brad Pitt: "ongekend meesterwerk"

Sublieme en ongekende meesterwerk van Gray zorgt voor enorme controverse

door Niels van Arkel om 22:30 in Algemeen
Er is de laatste weken een heleboel gezegd over het belang van Ad Astra voor de toekomst van de Fox-tak binnen de Walt Disney Company. Uiteraard is dat heel oneerlijk voor deze film, die de gehele last natuurlijk niet alleen kan dragen. De eerste reacties zijn binnen en uitermate positief.

Volgens de eerste review van Total Film is Fox het goede films maken nog zeker niet verleerd. Volgens de vijf sterren review is de film "een sublieme en wonderbaarlijke film. Dit is Gray's meesterwerk met een bizarre performance van Brad Pitt."

Ook bij The Wrap wordt de rol van Pitt even aangestipt: "Brad Pitt schakelt zo makkelijk tussen angst en precisie, dat het bijna eng wordt." Is hij dan ook echt geschikt als kanshebber voor Beste acteur bij de Academy Awards? Volgens The Guardian wel: "Wat we hebben gezien is bijna niet te beschrijven."

Variety schrijft haar review de andere kant op. Zij zijn bevreesd dat in het huidige Hollywood dit soort films niet meer gemaakt kunnen worden: "Ik hoop dat James Gray als regisseur meer van dit soort werelden kan blijven ontdekken. Maar ik ben bang dat zelfs de die-hard fans nog kunnen blijven genieten van films die zo controversieel zijn en altijd de last van de gehele studio op hun schouders moeten dragen."Ad Astra is vanaf 19 september te zien in de Nederlandse bioscopen.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jaws

Avatar

ben ik zo zeer benieuwd naar deze film. ik vond Pitt in de laatste van Tarantino ook geweldig spelen. Hij doet me meer en meer aan Redford denken.

Frietgezicht

Avatar

Voor zo’n mooiboy is Pitt eigenlijk ook wel 1 van de beste acteurs van de laatste +- 20 jaar, wat een cv.

Master Of Films

Avatar

Gezien andere Disney financiele successen zoals Endgame, The Lion King & Aladdin is Ad Astra toch gedoemd om financieel te mislukken. Hoewel Brad Pitt een grote ster is bij het klootjesvolk, is Ad Astra geen onderdeel van een bekende franchise. First Man was ook een voorbeeld dat men niet te wachten op zulke ruimtevaart films. Rambo opent ook nog tegelijkertijd. Joker verschijnt 2 weken later. Met IT en Joker denk ik dat WB betere financiele tijden gaan krijgen dan bij Fox.

Ik hoop echt op een hit, maar ik vrees het ergste. Want een film zoals The Lion King laat weer eens zien dat filmmakers bij Disney geen moeite meer hoeven doen om het grote geld binnen te halen.

Rafael11

Avatar

Laten we hopen dat deze film Fox redt. Ik kijk in ieder geval erg naar deze film uit.

Darthmar

Avatar

Goede beoordelingen zijn geen garantie voor goede bezoekerscijfers.

Boer

Avatar

Ga deze zeker bezoeken, maar zie dit niet een grote hit worden. Heb ook de vorige film van deze regisseur (Lost City of Z) gezien, en dat is iets experimenteler dan Indiana Jones. Maarja, ik hoop dat deze film het goed gaat doen!

Jaws

Avatar

deze moet je in Imax zien. trouwens off topic dat 4dx is echt helemaal niets.

Civilian Supreme

Avatar

Echt? Ik dacht eerlijk gezegd dat dit meer richting Netflixkwaliteit zou gaan. Mooi dat dat niet zo is, gun het Pitt ook wel.

Maac

Avatar

September wordt een goede maand!

David Mills

Avatar

@Jaws, ik ben het helemaal met je eens!! De Pathe in maastricht probeert geforceerd 4DX door je strot te duwen, het is 4dx of niet... dan kies ik voor niet! Ik betaal geen 15 euro voor een film met irritante toevoegingen. Meestal zijn het de grote blockbusters in de bios, toch niet mijn genre. De nieuwe Tarantino was in 2d, nog altijd mijn favouriete filmervaring.

Sunspot

Avatar

Film waar ik zowat het meest naar uitkijk

Sunspot

Avatar

@Frietgezicht

Zeker vette films, eigenlijk alle films die ik van hem heb gezien, zowat altijd wel goed en divers ook qua genre.

Blijf Meet Joe Black nog steeds 1 van zijn beste films vinden , Inglorious Bastards en Fight Club.

Oh wacht, nee, beste is dan toch Interview With a Vampire, maar dat is meer om de gehele cast, verhaal, nog steeds 1 van de beste films.

Mis dat wel, zie dat soort films niet meer in de bios

Artificialis

Avatar

Brad Pitt ziet er met zijn korte kapsel weer 10 jaar jonger uit. Dit soort ruimtefilms zijn altijd welkom, mits ze een beetje van kwaliteit zijn. We gaan het afwachten.

SciFiFanaat

Avatar

"what`s in the box?"

Hopelijk een mooi en groots SF avontuur deze keer, kijk er naar uit.

jeff1983

Avatar

En toch verwacht ik er weinig van, komt een week na Downton Abbey uit, waar de filmtheater doelgroep heen gaat en tegelijk met Rambo, waar mensen heen gaan voor simpeler vermaak. IT: Chapter 2 zal ook nog in de top 3 staan rond release. Dan blijven de echte sci-fi fans over denk ik. Ik verwacht dat het First Man wordt qua bezoekersaantallen.

starbass

Avatar

Zit er serieus nog iemand op Rambo te wachten dan? Ik verwacht meer van deze film.

NieuwsFilm

meest populair