Algemeen

'Ad Astra' en 'Ford v Ferrari' van levensbelang voor voortbestaan FOX

De films moeten bijna hits worden...

door Niels van Arkel om 07:54 in Algemeen
Met het verlies van X Men: Dark Phoenix is Disney bang geworden voor het nemen van risico's met FOX-films. Daarom gaan ze flink knippen in het aantal FOX projecten.

Precies om die reden is het succes of het floppen van de twee FOX-films die het kalenderjaar 2019 afsluiten van groot belang. James Gray's Ad Astra en James Mangold's Ford v Ferrari moeten FOX uit de verscheurende handen van Mickey Mouse redden.

Ad Astra: de kracht van de hoofdrol
Het succes van de septemberfilm Ad Astra zit hem in de hoofdrol. Eigenlijk rust het lot van FOX dus op de schouders van Brad Pitt. Maar: kan hij dat aan? FOX rekent eigenlijk wel op een succesje van het kaliber The Martian.

Ford v Ferrari: Valt Disney in de prijzen?
Het passieproject van regisseur James Mangold moest gelden als de Oscarinzending van 20th Century Fox dit jaar. Met Christian Bale en Matt Damon in de hoofdrol zou de film over LeMans van 1966 wel eens de perfecte stille hit kunnen worden...Ad Astra is op 19 september al in Nederland te zien, Ford v Ferrari vanaf 14 november.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Beide films zien er goed uit. Interessante verhalen. Echter, wat zien ze als hit? Beide gaan echt niet veel winst opleveren denk ik. 400-500 milj zal al uitstekend zijn, maar ik vrees een pak minder.

jwk

Avatar

Kijk erg uit naar Ford vs Ferrari....

Maac

Avatar

Ad Astra zie ik graag in de bioscoop.

Thiver

Avatar

Kortom: Fox is ten dode opgeschreven.

Master Of Films

Avatar

@Maac
Even advocaat van de duivel spelen. Smiley face

Jij had toch aangegeven geen financiële steun te geven aan The Walt Disney Company. Smiley face De conglomerate die teveel macht heeft in de filmindustrie en te weinig kwalitatieve content op de markt brengt. Ze zijn groot genoeg om zelfs de streamingmarkt over te nemen van Netflix (mbt Disney+, Hulu en ESPN+).

We weten dat Ad Astra tijdens de productie nog van 21st Century Fox was en dat Disney aan het onderhandelen was met 21st Century Fox.
Maar nu valt Ad Astra wel onder The Walt Disney Studios, dat behoort bij moederbedrijf The Walt Disney Company.

Dus als je Ad Astra wilt zien in de bioscoop, dan sponser je uiteindelijk toch nog Disney Smiley face

Maac

Avatar

^Tja, daar is weinig aan te doen.
Projecten zoals Ad Astra wil ik graag blijven steunen en dan is betrokkenheid van Disney waarschijnlijk onoverkomelijk. Wat kan iemand zoals ik als Disney straks monopolie heeft? De content steunen waar ik graag meer van zie en de rest vermijden lijkt me dan een acceptabele middenweg.
C’est la vie.

Movieman2018

Avatar

Ze zien er idd goed uit, vooral Ad Astra!
Een film kan heel goed zijn, alleen is deze geen garantie op succes. Brad is een uitstekende keuze, nu nog de juiste marketing!

Rafael11

Avatar

Beide films lijken me interessant, vooral Ford vs Ferrari lijkt me leuk.

Sunspot

Avatar

NOg steeds jammer dat Fox is overgenomen.

Tenzij Fox lef heeft, gewoon onder Fox label (of andere naam) vette films gaat uitbrengen

NieuwsFilm

meest populair