Oeps... Verraadt Robert Pattinson hier een spoiler over het DCEU?

Oeps... Verraadt Robert Pattinson hier een spoiler over het DCEU?

Foutje, bedankt?

Geruchten, geruchten. Het zou fijn zijn als we ze konden bevestigen. Tot die tijd moeten we het doen met nieuws uit de wandelgangen, alleen wel heel interessant nieuws! Het interview met Robert Pattinson van eergisteren heeft namelijk een staartje gekregen.

Het DCEU van Warner Bros. bestaat nog, maar is flink vereenvoudigd. In 2021 mag waarschijnlijk Batman onder leiding van Matt Reeves zijn intrede opnieuw maken met Pattinson als opvolger van Ben Affleck. Daarnaast zet men in op afzonderlijke films in elk hun eigen universum. De eerste wordt Todd Philips' Joker met Joaquin Phoenix die de continuïteit van Jared Leto uit Suicide Squad (2016) dus niet voortzet.

Echter, in het door schrijver Ramin Setoodeh gepubliceerde interview van VARIETY schijnt Pattinson zich tegen het einde te verspreken, waarna hij vriendelijk verzoekt om de opmerking in te trekken. Maar de media zouden de media niet zijn als ze dit niet toch openbaar maken.

Op een gegeven moment doet Pattinson een uitspraak over Phoenix en voegt er direct aan toe: "Oh sh*t, dat had ik absoluut niet moeten zeggen. Ik ben zo benieuwd naar 'Joker', ik ben gewend aan mooie art-housefilms, dat je na drie keer kijken nog steeds niet weet waar hij over gaat".

Het is niet helemaal helder wat de acteur heeft gezegd, maar op basis van de beschrijvingen kunnen we speculeren. Aangezien zijn opmerking niet specifiek over Joker gaat (want die moet hij nog zien), maar over Phoenix, lijkt het alsof hij per ongeluk bevestigt dat ze samen in een komende film zullen verschijnen. Hoewel dit natuurlijk ook een niet DC-project kan zijn, lijkt de kans aannemelijker dat het hier wél om gaat. Mocht dat laatste weer waar zijn, dan betekent dit dat Batman buiten de DCEU bestaat of dat de Joker op één of andere manier geïntegreerd gaat worden.

Met zoveel onduidelijkheid en een half betrouwbare bron, is het voorlopig afwachten, maar voer voor de fans is er zeker. Wat denken jullie?

NieuwsFilm

meest populair