James Cameron probeerde het script van 'Terminator: Dark Fate' te redden tijdens het filmen

Maar op de set is de schrijver-producent niet geweest.

Terminator: Dark Fate moet het logische vervolg worden op The Terminator en Terminator 2: Judgement Day. Om dat kracht bij te zetten, kreeg bedenker en oud-regisseur James Cameron een producer-titel. Op de set is hij niet geweest, want het script vergde nog veel werk.


"Ik focuste op het beter krijgen van het script. Ik voelde dat we niet begonnen met filmen met het script exact waar het had moeten zijn. Er zal veel stuwkracht achter het project, er was een startdatum, er was heel wat energie en veel zin om eraan te beginnen, maar het script was niet waar het had moeten zijn. Dus ik werkte er zachtjes aan in de achtergrond en stuurde pagina's uit. Soms stuurde ik pagina's rond een dag voor ze de scène filmden. Ik ben niet zeker dat dat altijd 100% handig was, maar over het algemeen hield ik de personages op het juiste spoor en goed klinkend en zijnde waar ze moesten zijn."


Geen tijd
Camerons producenten-rol was dan weer beperkter. Er wordt verwacht dat je als producent af en toe eens op de set gaat kijken om te zien of de regisseur nog goed bezig is. Maar Cameron had daar geen tijd voor. Hij was te druk bezig met Avatar 2 en 3 om op de set van Terminator: Dark Fate te gaan kijken. De opnames van de Avatar-sequels vergen door het motion capture-proces teveel tijd. Maar met het scenario had hij werk genoeg.

Naast James Cameron in een creatieve positie, komen een aantal oudgedienden uit de eerste twee films terug. Uiteraard is Arnold Schwarzenegger weer van de partij, maar ook Linda Hamilton en Edward Furlong geven weer gestalte aan respectievelijk Sarah en John Connor. De regie is dan weer in handen van Tim Miller (Deadpool). Terminator: Dark Fate stormt de bioscoopzalen binnen vanaf 23 oktober.



NieuwsFilm

meest populair