Video

'Just Mercy' trailer: Michael B. Jordan (Black Panther) en Brie Larson (Captain Marvel) vechten voor gerechtigheid

Ze proberen de onschuld van een ter dood veroordeelde man (Jamie Foxx) te bewijzen.

door Jan-Peter Rook om 06:41 in Video
Voordat Destin Daniel Cretton voor Marvel aan de slag gaat met Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, komt de regisseur van o.a. Short Term 12 (2013) eerst nog met een andere veelbelovende film: Just Mercy. Dit drama, met rollen voor Michael B. Jordan, Brie Larson en Jamie Foxx, vertelt het waargebeurde verhaal van een advocaat die een ter dood veroordeelde man probeert vrij te pleiten.


In Just Mercy volgen we Bryan Stevenson (Jordan), een jonge en getalenteerde advocaat die na het behalen van zijn diploma aan Harvard de banen voor het uitkiezen heeft. In plaats daarvan kiest hij er echter voor om naar Alabama af te reizen en mensen te verdedigen die ten onrechte veroordeeld zijn of die geen fatsoenlijke advocaat toegewezen hebben gekregen. Dit doet Bryan met behulp van de plaatselijke advocate Eva Ansley (Larson).

Wettelijke en politieke spelletjes
Een van Bryans eerste zaken is die van Walter McMillian (Foxx), die in 1987 ter dood was veroordeeld vanwege de beruchte moord op een achttienjarige vrouw. Hoewel er genoeg bewijs is voor Walters onschuld, bleek de getuigenis van een onbetrouwbare crimineel genoeg reden om hem te veroordelen. Bryan komt door de zaak terecht in een doolhof van wettelijke en politieke spelletjes, gepaard met een hoop racisme. Ook al lijkt het een kansloze strijd en werkt het rechtssysteem hem continu tegen, Bryan blijft vechten voor Walters vrijheid.

Regisseur Cretton schreef het scenario samen met Andrew Lanham en maakte daarbij gebruik van de memoires van Bryan Stevenson. Naast Jordan, Larson en Foxx bestaat de cast van Just Mercy ook uit o.a. Rob Morgan, Tim Blake Nelson en Rafe Spall.

De film draait vanaf 16 januari 2020 in de Nederlandse bioscopen.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair