Gerucht: Patty Jenkins mag 'Star Wars: Knights of the Old Republic' maken

Gerucht: Patty Jenkins mag 'Star Wars: Knights of the Old Republic' maken

Lucasfilm zoekt een vrouw voor een heel gaaf en langverwacht project.

Het duurt nog een paar maanden voordat Star Wars: The Rise of Skywalker in de bioscoop te zien is. De film maakt een einde aan de Skywalker-saga. Daarna staat ons heel wat nieuws te wachten in de welbekende franchise. Naar het schijnt komt er ook daadwerkelijk een trilogie, gebaseerd op de Knights of the Old Republic-games. En niemand minder dan Patty Jenkins zou beoogd regisseur zijn.

Lucasfilm huurde enige tijd geleden Laeta Kalogridis in om het eerste deel van een geplande nieuwe filmtrilogie in de Star Wars-franchise te schrijven. Nu zij aan boord is en lekker vordert, is het tijd om te zoeken naar een regisseur en daarbij heeft men het oog laten vallen op Patty Jenkins. Zij maakte eerder met groot succes Wonder Woman voor Warner Bros.

Aanstaande trilogie
De site We Got This Covered komt met het nieuws en doet dat naar eigen zeggen op basis van een bron die zichzelf bewezen heeft. Lucasfilm zou volgens die bron van plan zijn om een vrouw in te huren als regisseur van de eerste van de drie films. Daarmee zou dat voor het eerst zijn in de geschiedenis van de franchise; tot nu toe regisseerden alleen mannen de films. Mocht Patty Jenkins het niet worden, zou ook Ava DuVernay een optie zijn.

KOTOR begon als game die in 2003 gelanceerd werd en twee vervolgen kreeg. Het spel speelt zich vierduizend jaar voor de stichting van het Keizerrijk af, in een tijd dat Darth Malak een groot armada gelanceerd heeft om de Republiek aan te vallen. De speler is een Jedi die rond moet reizen op zoek naar een manier om de Sith te stoppen.

NieuwsFilm

meest populair