Orlando Bloom kreeg schijntje voor 'The Lord of the Rings'-films

Een hele smak geld voor jan modaal, maar voor topacteurs een fooitje.

De Britse Orlando Bloom was een paar jaar geleden een grote naam in Hollywood. Hij speelde in de The Lord of the Rings-trilogie, keerde terug voor twee Hobbit-films en had een belangrijke rol in de meeste Pirates of the Caribbean-films. Het blijkt nu dat hij slechts een klein bedrag kreeg voor de rol als Legolas in The Lord of the Rings.

In gesprek met Howard Stern tijdens zijn radioprogramma Howard 100 zei Bloom dat hij maar weinig kreeg betaald voor zijn aandeel. "Niets, ik kreeg niets. 175 duizend," aldus de acteur die klaarblijkelijk de waarde van 175.000 dollar niet helemaal meer in het vizier heeft.

Hij zou het wel opnieuw doen
Gelukkig ziet hij wel in dat hij veel te danken heeft aan de rol. "Begrijp me goed, de rol was het grootste geschenk van mijn leven. Ik zou het zo opnieuw doen, voor de helft van het geld," aldus Bloom, die recent opdook in de Amazon-serie Carnival Row.

De filmreeks van regisseur Peter Jackson bleek een enorm succes. Wereldwijd werd er bijna $3 miljard opgehaald en er werden zeventien Oscars binnengesleept door de trilogie. The Return of the King uit 2003 won onder meer de Oscar voor Beste film, Beste regisseur en Beste script.

NieuwsFilm

meest populair