Algemeen

Orlando Bloom kreeg schijntje voor 'The Lord of the Rings'-films

Een hele smak geld voor jan modaal, maar voor topacteurs een fooitje.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De Britse Orlando Bloom was een paar jaar geleden een grote naam in Hollywood. Hij speelde in de The Lord of the Rings-trilogie, keerde terug voor twee Hobbit-films en had een belangrijke rol in de meeste Pirates of the Caribbean-films. Het blijkt nu dat hij slechts een klein bedrag kreeg voor de rol als Legolas in The Lord of the Rings.

In gesprek met Howard Stern tijdens zijn radioprogramma Howard 100 zei Bloom dat hij maar weinig kreeg betaald voor zijn aandeel. "Niets, ik kreeg niets. 175 duizend," aldus de acteur die klaarblijkelijk de waarde van 175.000 dollar niet helemaal meer in het vizier heeft.

Hij zou het wel opnieuw doen
Gelukkig ziet hij wel in dat hij veel te danken heeft aan de rol. "Begrijp me goed, de rol was het grootste geschenk van mijn leven. Ik zou het zo opnieuw doen, voor de helft van het geld," aldus Bloom, die recent opdook in de Amazon-serie Carnival Row.

De filmreeks van regisseur Peter Jackson bleek een enorm succes. Wereldwijd werd er bijna $3 miljard opgehaald en er werden zeventien Oscars binnengesleept door de trilogie. The Return of the King uit 2003 won onder meer de Oscar voor Beste film, Beste regisseur en Beste script.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

En voor zijn terugkeer in de Hobbit films vast veel meer.
Tja beginnende acteurs krijgen nou eenmaal weinig, vooraf weet je niet of een film of serie een groot succes wordt.

Hoorde gisteren dat de 6 van Friends 15 jaar na het stoppen van de serie nog steeds per jaar 20 miljoen per persoon ontvangen voor herhalingen enz zonder dat ze er iets voor doen. Heerlijk natuurlijk.

Sunspot

Avatar

Is normaal toch en veel geld toch wel voor zo iemand natuurlijk ( kansen)

KeesjeNL

Avatar

Als je naast Sean Bean en Ian McKellen sta te acteren, dan is 175 duizend dollar een schijntje. Filmtotaal hoeft dan niet moeilijk te gaan doen met 'de waarde van 175.000' wat mij betreft..

NieuwsFilm

meest populair