Gigantische filmveiling in Londen

Gigantische filmveiling in Londen

Veel Jurassic Park items, maar ook die van andere bekende films.

De eerste Jurassic Park film stamt alweer uit 1993, maar wordt nog steeds gezien als een van de beste films ooit. Meerdere sequels volgden, zoals ook o.a. de recente Jurassic World films, al werden deze wel heel wat minder onthaald. Desalniettemin zijn de vijf films die de franchise tot nu toe telt allemaal erg succesvol geweest. Ook wisten ze flink te overtuigen aan de box-office. De filmreeks kent dan ook miljoenen fans, die nu de kans hebben unieke items uit de films te bemachtigen!

Eind deze maand wordt er namelijk een veiling in Londen gehouden, die georganiseerd wordt door Prop Store Entertainment Memorabilia. Er zijn maar liefst min of meer 900 filmstukken, ook van andere beroemde films, zoals o.a. Back to the Future en Alien. Hierdoor zijn er zelfs twee veilingen nodig om alle artikelen de revue te laten passeren. De eerste zal 30 september plaatsvinden. Een dag later zullen de overige items onder de hamer gaan. Zo zullen bijvoorbeeld John Hammond's (Richard Attenborough) originele kostuums worden verkocht, evenals een aantal skeletten van diverse dinosaurussen. Alle items zijn hier te zien.

Geen geld, geen zorgen
Helaas zijn de meeste items erg prijzig. De 'goedkopere' stukken kosten vaak al een paar duizend dollar. Als je er niet zo veel geld voor over hebt, kun je er toch nog van genieten als je in Londen bent. De Jurassic Park items zullen namelijk maar liefst twee weken gratis te zien zijn in de London BFI IMAX. Ook is het mogelijk de veiling live te volgen.

NieuwsFilm

meest populair