Gaat 'Terminator: Dark Fate' floppen?

De derde reboot die niet slaagt, zo lijkt het.

Wordt de nieuwste reboot van de Terminator-franchise wel een succes? Dark Fate draait over niet al te lange tijd in de bioscoop en nu is er voor het eerst een indicatie van wat we op het gebied van de box office mogen verwachten van de film. Dat is niet per se waar men op gehoopt zal hebben.

Terminator: Dark Fate heeft veel wind in de zeilen. James Cameron, oudgediende, bemoeit zich weer met de franchise. Tim Miller mag hem regisseren. En Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton én Edward Furlong keren terug. Helemaal vol ambitie werd gezegd dat de film, met een prijskaartje van 200 miljoen dollar, het startschot vormde van een gloednieuwe trilogie. Maar of die er wel gaat komen?

Tegenvallende box office
De site Box Office Pro meldt dat Dark Fate zal openen in de VS met een box office van tussen de 35 en 45 miljoen dollar. Dat is meer dan de vorige (27 miljoen dollar voor Genisys), maar niet veel beter dan de films die daarvoor uitkwamen. Daar de film een budget van zo'n 200 miljoen dollar heeft, is dat niet direct genoeg.

Genisys bracht uiteindelijk 441 miljoen dollar op en kreeg daarom geen vervolgen. Dat terwijl de film het met die verdienste eigenlijk niet eens zo bijzonder slecht had gedaan. Maar voor Amerikaanse filmstudio's telt vooral de verdienste in eigen land. Zo bezien zou het zomaar eens kunnen dat Dark Fate weer een mislukte reboot wordt.

Ga jij naar de film? Vanaf 31 oktober in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair