Algemeen

Zeer positieve eerste recensies 'Knives Out' van 'Star Wars: The Last Jedi'-regisseur Rian Johnson!

Een erg sterk ontvangst voor de whodunit-thriller.

door Bram de Groot om 16:28 in Algemeen
Pas in november gaat de film Knives Out van Looper en Star Wars: The Last Jedi-regisseur Rian Johnson in première. Zijn eerste film sinds zijn Star Wars-debuut trapte echter al af tijdens het Toronto International Film Festival. De eerste recensies staan online!

Knives Out heeft een enorme sterrencast en is na 24 getelde recensies nog steeds compleet Fresh op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven dan ook op 100%, met een 8,58 / 10 als gemiddelde beoordeling.


Gewoon genieten!
"Dit is een van die mysteries die zo slim en duivels goed zijn ontwikkeld dat je uiteindelijk geen andere keuze hebt om te stoppen met het ontrafelen van het plot en gewoon te genieten van het verhaal en het einde," aldus A.A. Dowd van AV Club.

Houdt ons gissend
Peter Debruge van Variety schrijft dat regisseur Johnson "ons blijft laten gissen." En dit is goed volgens de recensent: "Dat deze film een betere muizenval is dan vergelijkbare titels komt niet door de complexiteit, maar het feit dat de regisseur erin is geslaagd om niet de gebruikelijke kaas te gebruiken."

Een heerlijke terugkeer naar de all-star whodunit," aldus David Rooney van The Hollywood Reporter. "Deze sappige en komische thriller is een traktatie van begin tot einde, waardoor het een grote hit voor Lionsgate zou moeten worden."

Heel veel sterren!
Nog even een snelle opsomming van de vele grote namen in Knives Out: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Lakeith Stanfield, Michael Shannon, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Don Johnson, Katherine Langford, Jaeden Martell en Christopher Plummer. Vanaf 28 november in de bioscoop!

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rick Dalton

Avatar

Zeker zin in! Staat al in de agenda!

Rafael11

Avatar

Deze film en Marriage Story zijn heel erg goed ontvangen door tiff. Ook Jojo Rabbit deed het niet slecht, al zijn de reviews daarvan wel wat minder.

Frietgezicht

Avatar

Aardige cast ook! Ben benieuwd.

Ik begrijp uit reacties op FT dat de meeste The Last Jedi erg slecht vinden maar hoop dan dat hij hier weer die mensen een leuke film kan bezorgen.

23VDV23

Avatar

Op basis van de trailer sprak het me weinig aan. Wat geforceerd en over the top. Maar dit klinkt wel erg goed en Rian Johnsons werk is mij tot nu toe goed bevallen. Toch maar op het lijstje zetten.

Master Of Films

Avatar

Tja Knives Out = geen Star Wars. Johnson heeft in het verleden Brick & Brothers Bloom gemaakt. Dat waren geen slechte films.
Eigenlijk moet Johnson geen franchise films gaan maken. Zit hij ook niet vast aan bepaalde stramienen.

Maac

Avatar

Het zou letterlijk de eerste keer zijn dat ‘ie een goede film heeft gemaakt. Ik hou m’n hart vast.

23VDV23

Avatar

^Smaken verschillen. Uiteindelijk vind ik dat al zijn films wel een interessante invalshoek hebben. In de uitvoering is er nog geen film geweest van zijn hand die feilloos was, maar zijn voor Hollywood begrippen relatief eigenzinnige blik en het spelen met genreconventies sprak me tot nu toe altijd wel aan. TLJ incluis, maar dat ben ik. De aflevering Ozymandias in Breaking Bad (onder zijn regie) is misschien wel de beste van de hele serie. Die is overigens wél feilloos uitgevoerd. Heeft hij weliswaar niet geschreven, maar dat maakt de regie niet minder knap. Dat is echt een voorbeeld van een aflevering die in de handen van een minder capabele regisseur ofwel uit de bocht was gevlogen ofwel niet de gewenste impact had gehad.

Gandolfini

Avatar

"letterlijk", pffffff

Maac

Avatar

^Het is inderdaad ook een kwestie van smaak natuurlijk. Voor mij persoonlijk zijn de slordigheid en inconsistenties in zijn films, zoals het tijdreizen in Looper bijvoorbeeld, gewoon onvergeeflijk. Terwijl ik Looper juist een supertoffe film zou vinden als dat aspect goed uitgevoerd zou zijn.
Ik waardeer zijn durf en eigenzinnigheid, maar dat is voor mij persoonlijk te weinig om de films van een regisseur voor te prijzen. Johnson heeft vast de potentie om meer dan middelmatig te zijn en het wordt tijd dat ‘ie dat laat zien.

Ik kan me die aflevering van Breaking Bad zo niet meer voor de geest halen, maar misschien is het inderdaad zo dat hij met goed schrijfwerk een hele goede regie kan voeren. In dat geval zou ik zeggen, vooral zo blijven doen, maar ik kan het hem ook niet kwalijk nemen als hij zijn competenties zou willen blijven ontwikkelen.

Frietgezicht

Avatar

^ Durf? Waarom dat woord gebruiken bij films zoals Brick, Looper en The Last Jedi?

The Wolf of Wall Street herkeken gisteren en dat is durf. Zo’n lange zit, zoveel schelden, Jonah Hill in een grote serieuze rol enz.

The Last Jedi was geen r-rated film waarin Luke stierf na 10 minuten en er grootste en originele dingen gebeuren die karakters en het verhaal de compleet andere kant op sturen.
Behalve de dood van Snoke( een bijrolletje) gebeurd er niks.
Rey heeft dezelfde band met Kylo als aan het einde van The Force Awakens, de andere karakters zijn nog steeds waar ze waren.
Het is volgens de regeltjes met nog veel kopieëren ook. Een casino wat we hier op aarde ook hebben maar wat aangepast. Een paarden/honden race wat we hier ook hebben maar aangepast met andere dingen. Zo origineel. Ze hebben in dat universum geen andere hobby’s dan wij?
Het is juist een echte Disney film, netjes volgens de wegen die belopen moet worden.

Artificialis

Avatar

Ik ga nog niet naar een toilet dat door Rian Johnson is schoongemaakt. Laat staan dat ik na The Last Jedi mij nog voor andere films ga warm maken. Deze man krijgt geen cent meer van mij.

Maac

Avatar

Frietgezicht "Durf? Waarom dat woord gebruiken bij films zoals Brick, Looper en The Last Jedi?

The Wolf of Wall Street herkeken gisteren en dat is durf. Zo’n lange zit, zoveel schelden, Jonah Hill in een grote serieuze rol enz."
Laat ik nogmaals benadrukken dat ik de risico’s van Johnson niet geslaagd vind, maar de ‘durf’ waar ik over spreek is gebaseerd op het feit dat Johnson in ieder geval niet heeft geschroomd het risico te lopen om keuzes te maken waarvan de enorme fanbase niet gecharmeerd is. Dat er veel elementen zijn die risicoloos zijn en daarmee typisch Disney zegt voor mij niets over Johnson, maar meer over het gebrek aan creatieve vrijheid die hij heeft gekregen. Om die reden vind ik The Wolf of Wall Street ook geen eerlijke vergelijking; je hebt niet met hetzelfde trouwe publiek te maken die je door bepaalde veranderingen in potentie kwijt zou kunnen raken.

@gandolfini
Zit er nog een inhoudelijk argument in het gebruikelijke gezucht verborgen of heeft Johnson toevallig een persoonlijk filmpje gemaakt dat je elke vorm van redelijkheid doet verlaten?

Frietgezicht

Avatar

@ Maac, welke veranderingen? De fanbase kun je nooit tevreden stellen met alles wat er gebeurd maar welke keuzes waren dan zo gedurfd?

Maac

Avatar

@Frietgezicht
Ik kan eventueel een lijstje zoeken, maar zo uit mijn hoofd was Lea die door de ruimte zweeft een bizarre keuze en dan zo’n beetje alle keuzes rondom Luke Skywalker. Die rare melk, dat moment dat ‘ie zijn schouder afveegt... En dan dat gesprek op afstand tussen Kylo Ren en Rey.

Dus eigenlijk bijna alles dat afwijkt van de toon en regels die door eerdere Star Wars-films zijn opgezet en alles waar een meme van is gemaakt. De veilige keuze zou zijn om gewoon normaal te doen en dit soort bizarre en onnodige scènes achterwege te laten. Ik heb in ieder geval vaak met mijn ogen gerold en ik ben totaal geen fan van de franchise.

NieuwsFilm

meest populair