Géén cross-over tussen 'Joker' en 'The Batman'

Géén cross-over tussen 'Joker' en 'The Batman'

Houd Warner Bros. de boel een keer gescheiden?

Warner Bros. heeft weer een potentiële kaskraker in handen die sowieso al goed is ontvangen. Na een waanzinnig ontvangst werd door Joker de Gouden Leeuw gewonnen en het Noord-Amerikaanse premièreweekend lijkt boven de $100 miljoen uit te komen. Is dit dan ook de eerste film in een nieuwe DC-filmreeks?

Hier lijkt het (gelukkig) niet op. Volgens regisseur Todd Phillips gaat dit niet gebeuren. Of althans, de film zal geen connectie hebben met het in 2021 te verschijnen The Batman. Dit betekent dat Joaquin Phoenix' Joker en Robert Pattinsons Dark Knight elkaar niet gaan ontmoeten.

Waarom geen cross-over?
"Nee, dat is uitgesloten," aldus Phillips tegenover Variety. Ondanks dat hij niet uitsluit dat er in The Batman een Joker te zien is, wordt dit niet de Joker van Phoenix. "Vreemd genoeg lijken stripboeken op Shakespeare. Je kunt veel verschillende versies van Hamlet maken. Ik weet zeker dat er in de toekomst nog veel meer Jokers zullen zijn."

Joker, die zich afspeelt in de jaren 80, verschijnt begin oktober. The Batman speelt zich naar verluidt af in de jaren 90 en moet in de zomer van 2021 verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair