Algemeen

Géén cross-over tussen 'Joker' en 'The Batman'

Houd Warner Bros. de boel een keer gescheiden?

door Bram de Groot om 18:28 in Algemeen
Warner Bros. heeft weer een potentiële kaskraker in handen die sowieso al goed is ontvangen. Na een waanzinnig ontvangst werd door Joker de Gouden Leeuw gewonnen en het Noord-Amerikaanse premièreweekend lijkt boven de $100 miljoen uit te komen. Is dit dan ook de eerste film in een nieuwe DC-filmreeks?

Hier lijkt het (gelukkig) niet op. Volgens regisseur Todd Phillips gaat dit niet gebeuren. Of althans, de film zal geen connectie hebben met het in 2021 te verschijnen The Batman. Dit betekent dat Joaquin Phoenix' Joker en Robert Pattinsons Dark Knight elkaar niet gaan ontmoeten.

Waarom geen cross-over?
"Nee, dat is uitgesloten," aldus Phillips tegenover Variety. Ondanks dat hij niet uitsluit dat er in The Batman een Joker te zien is, wordt dit niet de Joker van Phoenix. "Vreemd genoeg lijken stripboeken op Shakespeare. Je kunt veel verschillende versies van Hamlet maken. Ik weet zeker dat er in de toekomst nog veel meer Jokers zullen zijn."

Joker, die zich afspeelt in de jaren 80, verschijnt begin oktober. The Batman speelt zich naar verluidt af in de jaren 90 en moet in de zomer van 2021 verschijnen.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Goed zo. Lekker solo houden.
The Dark Knight en t succes (nu al) van deze bwijst maar weer dat DC het bij solo en kleinere projcten moet houden. Zo'n DCU en crossovers worden alleen maar een zooi.

GreenHornet

Avatar

Ik zou een gangster film Martin Scorsese achtig met The Penguin.

Ruudog

Avatar

Cross over is überhaupt raar joker is in deze film al in de 40 en bruce nog jongentje , zou betekenen dat joker in the batman in de 60 is ...

meanrat

Avatar

Volgens mij zou het moeten kunnen om een DC universum te bouwen. Het is alleen heel erg lastig en als je zo'n k**start beleefd door Zack Snyder het spits af te laten bijten met Man of Steel, ja dan wordt het lastig. Zeker als je met blinddoek en al hem nog een tweede film laat maken.

Het DC Universe was meer een jatproject van "laten we doen wat Marvel doet" dan dat er echt een origineel idee klaarlag. Dan loop je altijd achter de feiten aan omdat ze je projecten met Marvel gaan vergelijken. Dus lekker mooie solofilms maken. Lijkt me ook een prima idee. Waar Disney ook weer wat van kan leren. Als ze durven laten ze Deadpool gewoon buiten het universum bestaan en worden het niet een honderdtal films.

Master Of Films

Avatar

Zeer blij dat The Joker buiten de DCEU blijft.

Gyros regime

Avatar

Toch een beetje jammer. Je zou toch de deur op een kiertje kunnen zetten zodat er altijd een mogelijkheid is..

Robbepost

Avatar

Als er een Batman film met 6 villains komt lijken de films me deze qua toon al niet echt te matchen. Lekker apart houden!

Goku32

Avatar

Gelukkig maar dit is een perfecte film op zich zelf.

Goku32

Avatar

Dat is een goeie Greenhornet, of met two face meschien

Mackey79

Avatar

@meanrat Ik ben het er niet helemaal mee eens. Ik vond Man of Steel helemaal geen slechte start. Batman v Superman was uiteindelijk ook niet slecht in mijn ogen en de verlengde versie op blu-ray was ook al beter. Het probleem was dan ook niet Snyder maar de massa die enkel naar kleurrijke Marvel films zien met af en toe wat humor er in. Dat is trouwens geen kritiek want ik kijk er ook naar. Maar Snyder zijn toon was serieuzer, donkerder en weinig tot geen humor. Voor mij werkte het wel. Maar er was paniek bij WB en nadat Snyder tijdens Justice League een stap opzij zette vanwege een persoonlijk drama, zag WB meteen zijn kans om Whedon de regie te laten doen en om de film af te maken. Dat was de slechtste beslissing die ze konden maken want Whedon probeerde het naar zijn hand te zetten maar dat valt dus totaal niet te combineren met de stijl van Snyder die al lang de toon van de film had neergezet. Een Snyder cut zal mss de film niet redden maar het zal wel een pak beter zijn. Het DC universe is dus in mijn optiek niet gefaald door Snyder maar door de paniekvoetbal van WB die van elke superheldfilm ineens een eenheidsworst wou maken à la Marvel. De identiteit van het DC universe was met zijn donkere toon misschien minder populair maar had zeker zijn fans. De films brachten ook geld op en WB had daarmee tevreden moeten zijn.

Joker toont ook aan dat die donkere toon werkt maar toch lees je soms dat mensen het spijtig vinden dat het geen klassieke superheldenfilm is. De wereld op zijn kop toch? Joker is om te beginnen al geen superheld maar waarschijnlijk de bekendste villain ooit. Zelfs met deze kleine productie zagen sommige mensen om meer eenheidsworst. Hopelijk trap WB er niet voor de tweede keer in.

Sunspot

Avatar

Goed zo, laat het lekker zo.

En doe verdomme eens iets aan ald ie onduidelijkheid, zo irritant!

Sunspot

Avatar

Heb ook allang het gevoel van 'het kan me geen fuck meer schelen' wat het DCEU betreft.

Gewoon zwaar vervelend hoet Warner/DC met de karakters omgaat, zo onduidelijk.

Lijken wel stel kinderen daar.

Ik wil gewoon duidelijkheid over Superman, komt Cavill nog terug, Flash film lijkt te komen. Ook die zwaar gemiste kans in die kerstfilm Shazam, krijg je een stand-inn zonder gezicht haha.

Getuigt gewoon van maar wat doen, geen visie. Alleen al een cameo met de echte Superman, Cavill, zou zoveel meer brengen.

Civilian Supreme

Avatar

Meanrat
Het begin van dc was allesbehalve een jatproject van marvel. Ze deden het gelukkig heel anders. Pas vanaf Justice League en daarna Aquaman en Shazaam gingen ze marvel kopieren. Daarvoor vond ik het persoonlijk allemaal een stuk beter.

Robbepost

Avatar

+1 Mackey79
+1 Civilian Supreme

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Man of Steel vond ik een prima film. Alleen het over the top eindgevecht met Zod verpestte de boel ietwat na twee vrij ingetogen acties. Maar al bij al een prima start van de DCEU. Mensen vroegen niet om Marvel eenheidsworst en hadden geen probleem met wat meer ernst als contrast met Marvel Waar ze problemen mee hadden was wat volgde: Suïcide Squad en BvS waren gewoon complete bagger. Met Wonder Woman hebben ze zich goed herpakt op alweer het einde na, etc.... ze zijn gefaald omdat hun films erg onevenwichtig waren in kwaliteit. Zou je van Marvel phase 1 ook kunnen zeggen maar zij waren tenminste nog zoekende en hadden met Avengers wel een uitstekende ensemble film gemaakt. DC had hun plan klaar moeten hebben en dat was niet zo en heeft hun de kop gekost.

NieuwsFilm

meest populair