Algemeen

Gaan we meer 'Matrix'-acteurs in de volgende 'John Wick'-film zien?

De regisseur van de films geeft tekst en uitleg over de mogelijkheden.

door Steven van der Vegt om 06:40 in Algemeen
Voor het eerst sinds The Matrix en diens twee vervolgen, zagen we Keanu Reeves en Laurence Fishburne weer samen op het witte doek in John Wick: Chapter 2 en John Wick: Chapter 3. Hierdoor zou men zich kunnen afvragen of er allicht ruimte is voor nog meer Matrix-oudgedienden in de volgende John Wick-film(s).

Het zou nog wel eens een gek parallel universum kunnen worden, mochten meer acteurs van The Matrix de stap naar de John Wick-franchise maken. Immers is inmiddels bekend dat er ook werk wordt gemaakt van een derde Matrix-vervolg. Het is inmiddels ook zeker dat er een vierde hoofdstuk in de John Wick-reeks komt, maar het is nog niet zo zeker dat we meer acteurs uit The Matrix kunnen verwachten.

In dienst van plot
In een recent interview gaf regisseur Chad Stahelski tekst en uitleg hierover. "Keanu en ik bespreken vaak welke kant we op willen met de films. Toen we het derde deel maakten, was er echter geen groot plan voor het vierde deel. Het is iets waar we continu over nadenken, maar we willen niets forceren. Zo wil ik dan ook niet maar iemand casten omdat het een leuke verwijzing naar andere films is en daar vervolgens een verhaal omheen verzinnen", maakt de regisseur duidelijk.

"Als we een goed personage voor hebben waarbij het logisch voelt om bijvoorbeeld Carrie-Anne Moss (Trinity) of Hugo Weaving (Agent Smith) te casten, dan is dat prima. Maar op de eerste plaats moet dit binnen de film passen en moeten ze zelf überhaupt interesse hierin hebben. Het zijn vrienden en geweldige acteurs, dus het zou een mooi pluspunt zijn. We zullen zien", besluit Stahelski.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Cool, zou wel leuk zijn, maar hoeft niet per se.Zie liever iedereen terugkeren voor Matrix 4

NieuwsFilm

meest populair