Emma Thompson in Peter Pan spin-off rondom Wendy's nakomelingen

Emma Thompson in Peter Pan spin-off rondom Wendy's nakomelingen

Vier generaties vrouwen in 'The Lost Girls'.

Peter Pan werd meer dan een eeuw geleden bedacht door J.M. Barrie. Zo verscheen hij voor de eerste keer in de roman The Little White Bird, maar waarschijnlijk kennen de meesten onder ons hem van de gelijknamige animatiefilm. Ook heeft hij tal van andere films geïnspireerd, zoals o.a. Hook, Finding Neverland en Pan. Nu komt er opnieuw een film uit, genaamd The Lost Girls, rondom een van de andere hoofdpersonages uit de verhalen, namelijk Wendy Darling.

The Lost Girls wordt geregisseerd door Livia De Paolis en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Laurie Fox. Het verhaal volgt vier generaties aan vrouwen die allen afstammen van de originele Wendy. Zij zijn elk op hun beurt met Peter Pan naar Neverland getrokken. De regisseuse speelt zelf de hoofdrol. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor Ellen Burstyn, Emma Thompson en haar dochter, Gaia Wise.

Wat te verwachten?
De regisseuse van de film liet zich erover uit: ''Van jongs af aan ben ik al gefascineerd geweest door de verborgen betekenis van sprookjes. Toen ik het boek The Lost Girls van Laurie Fox las, wilde ik er gelijk mee aan de slag gaan. Mijn film gaat het klassieke verhaal van J.M Barrie in een modern jasje steken''.

NieuwsFilm

meest populair