Algemeen

Poster en release-datum Stephen King's 'In The Tall Grass' vrijgegeven

De enge film is volgende maand al op Netflix te zien!

door Wouter Drummen om 10:39 in Algemeen
Stephen King is een van de bekendste en geliefdste schrijvers. Veel van zijn verhalen zijn dan ook verfilmd. Denk bijvoorbeeld maar aan The Shining, The Green Mile en It, waarvan het tweede deel nu in de bioscopen draait. Het is al jaren bekend dat er weer een boek van hem zou worden verfilmd, namelijk In The Tall Grass, waar nu eindelijk de eerste poster van is vrijgegeven. Ook kennen we inmiddels de release-date.

Het boek, dat in het Nederlands Het Hoge Gras heet, werd door King en zijn zoon, Joe Hill, in 2012 geschreven. Dit verscheen echter pas een jaar later in Nederland. Het verhaal draait om een broer en zus die samen op een road-trip gaan. Tijdens hun rit stoppen ze naast een groot veld met hoog gras. Wanneer ze iemand in het veld om hulp horen schreeuwen, besluiten ze deze persoon te hulp te schieten. Er schuilt echter iets duivels in het veld waardoor er een dodelijk kat en muis spel begint. De poster van de film is hieronder te zien.
Wat te verwachten
De regisseur van de film is Vincenzo Natali, o.a. bekend van Cube. Hij liet zich over het project uit: ''Wie had er ooit gedacht dat gras zou eng zou kunnen zijn? Geloof mij als ik zeg dat het Stephen King en Joe Hill gelukt is het super akelig te maken. Zij veranderen een onschuldig grasveld in Kansas in een van de meest angstaanjagende horrorboeken dat ik ooit heb gelezen''. The Tall Grass zal begin volgende maand al te zien zijn op Netflix.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

John Wayne

Avatar

Het is een spannend kort verhaal van King en zoon en ik ben benieuwd hoe de film is.
Maar om het boekje nu een van de meest angstaanjagende horrorboeken te noemen is schromelijk overdreven.

Spider-fan

Avatar

'Super akelig' is een goede omschrijving. Echt éng zou ik het niet noemen, maar dit is één van de duisterste, gruwelijkste korte verhalen van King. Het leest echt niet makkelijk af en toe. Ben benieuwd of het diezelfde toon heeft als film, of dat het afgezwakt wordt.
Het is wel een verhaal dat uiteindelijk niet uitlegt wat er nou precíes aan de hand is in dat veld. Ben ook benieuwd of de film wel meer verduidelijkt op dat punt.

NieuwsFilm

meest populair