Algemeen

'Avengers: Endgame'-regisseur: ''Sony maakt tragische fout met Spider-Man''

Jammer dat het huwelijk is geknapt.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Komende jaren zal duidelijk worden of Sony Pictures weer zelf succesvolle Spider-Man films kan maken. Het lukte al enigszins met het wisselend ontvangen Venom uit 2018 en de kans is zeker aanwezig dat de reeks flink wat aandacht krijgt als Tom Hollands Spider-Man de boel komt versterken.

Avengers: Endgame-regisseurs Anthony en Joe Russo vinden de breuk niet geheel onverwacht, aangezien het huwelijk tussen Marvel en Sony heel moeilijk tot stand kwam. Ze vinden het echter wel jammer dat er al na drie jaar een punt achter gezet wordt.

Tragische fout van Sony
In gesprek met Toronto Sun voegde Joe er nog wel een kritische noot aan toe. "Ik vind het een tragische fout van Sony's kant om te denken dat ze Kevins voorliefde voor het vertellen van deze waanzinnige verhalen en het verbazingwekkende succes dat hij door de jaren heen heeft gehad kunnen repliceren. Ik denk dat het een grote fout is," aldus Joe. Uiteraard verwijst hij hier naar Kevin Feige, het brein achter het Marvel Cinematic Universe.

Uiteraard bepaalt uiteindelijk het publiek of Sony zal slagen in het eigen avontuur. Het is ondertussen duidelijk dat veel mensen een ontmoeting tussen de huidige Venom en Spider-Man wel zien zitten, al dan wel graag in combinatie met een aanblijven in het MCU.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

gbfan

Avatar

Ben benieuwd of ze nog wel iets met die post credit scene gaan doen wat na far from home kwam

Fan1984

Avatar

Lekker boycotten die Sony handel ! Ike wel in iedergeval, Spidey hoort by Marvel thuis !

Rickb

Avatar

Over 10 jaar komen de remakes weer kun je weer van het begin starten. Lol. 3 x spiderman opnieuw gestart in 20 jaar superman remakes, batman remakes. Hulk remakes. Disney cartoons remakes. Alles word weer herhaald.

sephiroth1986

Avatar

Ze zullen nog wel een scene als after credit doen in een nieuwe Marvelfilm waarin Spiderman in zijn pak het multiverse ingezogen wordt en zo van het Marvel universum verdwijnt. Mochten de rechten ooit weer terugkomen bij Marvel, dan kunnen ze die verhaallijn eenvoudig weer oppakken.

Arnold_FF7

Avatar

Hmm weet nog niet zeker of ze spijt zullen krijgen. Is niet dat iedereen nog marvel zit te bejubelen op het moment.

Frietgezicht

Avatar

Hoe heette dat in Far From Home? Blip ofzo? Hoeveel duizenden mensen zijn gestorven tijdens die blip? Jammer dat alles zo snel weer normaal lijkt.
En hoe Nederland werd weergegeven was tenenkrommend cliché in deze tijd. Schandalig zelfs.

Sunspot

Avatar

Het hoeft ook niet gerepliceerd te worden, Sony moet gewoon zijn eigen ding doen, zorgen dat het werkt, het hoeft niet het MCU te worden, liever niet juist.

Sunspot

Avatar

@Sephiroth1986

Haha, dat zou lachen zijn :D

deregtx

Avatar

@Fan1984 Sorry maar het is nog steeds Disney zijn schuld.. Dus eigenlijk moet je Disney Boycotten tot ze Sony een eerlijke deal geven. En misschien is het maar beter dan Spiderman niet meer in de MCU zit.. Vind die Ironman/Spiderman maar 3keer niks. Dus Peter Parker gooi dat stomme Iron-man pak in de kliko en Back to basics.

Kenju

Avatar

@Fan1984: Deze breuk is niet de schuld van Sony, maar die van Disney die de vooraf overeengekomen voorwaarden wil aanpassen. En zelfs voor zover dit redelijk is, is een percentage van 5% naar 50% natuurlijk niet redelijk. Natuurlijk gaat Sony dan niet akkoord. Verder is het juist goed dat iemand tegen Disney opstaat, want ze zijn al veel te machtig in de industrie. Op de langere termijn is dit alleen maar nadelig voor de filmkijker.

Goku32

Avatar

Ik vind het echt kinderachtig, het zijn net 2 kleine kinderen Sony en Marvel die vechten op het school plein voor de beste flippo. Zoveel geld beide, kom op kinderen speel lief met elkaar dan kan je veel meer bereiken

Master Of Films

Avatar

gbfan "Ben benieuwd of ze nog wel iets met die post credit scene gaan doen wat na far from home kwam"
Dat was een goeie mid credits scene. Maar ik ben bang dat er daar niks mee gaat gebeuren iig in de MCU. Niemand in de MCU zal daar gaan refereren. Laat staan dat er wat gevolgen opkomen in het MCU. Binnen het Sony universum zou nog kunnen, alleen is die impact veel minder groot.

Blablazer

Avatar

@Fan1984 Hopelijk krijgen we weer een iets minder kiddie Spiderman.

Ik vond allebei de Disney Spiderman films niks sorry Ironboy films.

Is het eigenlijk niet preken voor je eigen parochie dit.

Pruiszie

Avatar

@frietgezicht

Hoe Nederland werd neergezet is inderdaad HEEL tenenkrommend. Verschrikkelijk! Dat was echt een smet op die film..

NieuwsFilm

meest populair