Dit personage in 'Avengers: Endgame' had verrassend genoeg géén CGI nodig

Dit personage in 'Avengers: Endgame' had verrassend genoeg géén CGI nodig

Stiekem is dit de 'grote' held van de film...

Avengers: Endgame barst van de visuele effecten. Marvels superheldenblockbuster komt dan ook grotendeels uit de computer gerold. Denk alleen al aan de vele digitale personages, zoals Thanos en Rocket. Toch is één personage verrassend genoeg niet digitaal tot leven gebracht. VFX-producente Jen Underdahl onthult welke dat is.

Bekijk de afbeelding
In Endgame wordt Scott Lang alias Ant-Man (Paul Rudd) door een rat gered uit de Quantum Realm. De rat speelde dan ook een belangrijke rol in de strijd tegen Thanos, want zonder Lang zouden de Avengers waarschijnlijk niet op het idee zijn gekomen om te tijdreizen via het bijzondere portaal.

Echt of nep?
Deze rat moet wel digitaal zijn, zou je denken. In een speciale video van Wired onthult Jen Underdahl dat de makers in werkelijkheid een getrainde rat hadden ingehuurd. "Voor de visuele effecten willen we zoveel mogelijk praktisch doen", vertelt Underdahl.

Wedden
"Twee van onze teamleden hadden een wedje gelegd dat de rat, ddigitaal vervangen zou moeten worden", vervolgt ze. "Dan [DeLeeuw, die de effecten overziet, red.] drong erop aan dat we een getrainde rat moesten vinden die zich zou kunnen gedragen op de set".

Bekijk de afbeelding
Underdahl was er zelf van overtuigd dat de makers zo'n rat niet zouden kunnen vinden. Toch vond Marvel er een. "Het is inderdaad een echte rat", bevestigt ze. "We doen echt van alles digitaal, maar deze rat was echt".

Underdahl bespreekt de scène vanaf 15:30 minuten in de onderstaande video.



NieuwsFilm

meest populair