Algemeen

Van Chris Evans tot Jamie Lee Curtis: de mogelijke moordenaars in 'Knives Out' krijgen kleurrijke posters

Wie is wie in deze whodunit van Rian Johnson?

door Corneel Vanfleteren om 13:51 in Algemeen
Na Star Wars: The Last Jedi gaat regisseur Rian Johnson een totaal andere kant uit. Binnenkort schotelt hij ons een onvervalste detectivefilm voor, Knives Out. We maken alvast kennis met een heleboel personages.

Net als bij een whodunit-verhaal van Agatha Christie, kan iedereen het wel hebben gedaan. Iedereen heeft een motief, en het kluwen aan personages heeft complexe banden met elkaar. Johnson gaf op Twitter naast de posters elk personage nog een korte omschrijving mee.Christopher Plummer is Harlan Thrombey, 's werelds meest succesvolle schrijver van mysterieverhalen en de oude wijze vader van de geschifte familie. Wanneer hij op mysterieuze wijze dood wordt aangetroffen, komt het spel op gang.
LaKeith Stanfield is Elliott, de koelbloedige lokale politie-inspecteur. Hij bestempelt Harlans dood al snel als zelfmoord, maar dan komen de aanwijzingen en motieven bovendrijven. En plots is hij niet meer zo zeker...
Ana De Armas is Marta Cabrera, Harlans toegewijde verzorgster. Zij stond het dichtste bij Harlan, en heeft een paar geheimen die ze voor zich wil houden. Geheimen die het waard zijn om te moorden?
Michael Shannon is Walt Thrombey, Harlans jongste zoon. Walt runt het uitgeversbedrijf van de familie, maar zijn ambities reiken veel verder. Zou hij er een moord voor overhebben?
Jaeden Martell is Jacob Thrombey, de zoon van Walt. Hij zit op elk moment van de dag op zijn mobieltje. Zou hij via trolling op het internet de weg naar moord hebben gevonden?
Toni Collette is Joni Thrombey, Harlans schoonzus. Ze heeft het helemaal gemaakt met haar lifestylemerk Flam. Maar als ze wanhopig genoeg was, zou ze daar dan stoppen?
Katherine Langford is Meg Thrombey, Joni's dochter. Ze heeft goed gestudeerd aan de beste kunstuniversiteiten in New England. Maar hebben haar cursussen haar ook iets geleerd over omgaan met messen?
Jamie Lee Curtis is Linda Thrombey, de oudste dochter van Harlan. Ze heeft een goed oog voor zaken, maar heeft ze het hart voor moord?
Don Johnson is Richard Thrombey, Linda's man. Wanneer zijn indiscretie hem blijft achtervolgen, weet niemand hoever hij zal gaan om de waarheid te verbergen.
Chris Evans is Ransom Thrombey, de zoon van Richard & Linda. Zijn hele leven in de watten gelegd door zijn ouders, en rad van tong. Zijn zijn messcherpe woorden daden geworden?
Daniel Craig als Benoit Blanc, een ware gentleman en een befaamd speurder. Op mysterieuze wijze wordt hij naar dit nest van ongerechtigheid geroepen. Het hangt nu van de detective af om de zaak op te lossen, voor de moordenaar opnieuw toeslaat...


Nu we kennis hebben gemaakt met de pionnen die verwikkeld zijn in deze eigenzinnige zaak, kunnen we gaan gokken wie het gedaan heeft. Wie heeft de arme Harlan Thrombey vermoord? Het definitieve antwoord krijgen we vanaf 28 november, want dan speelt Knives Out in de zalen.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

lijkt deze film op Murder on the Orient Express

RoberPaulsen

Avatar

In ieder geval een interessante cast

Devenace

Avatar

Chris Evans is de dader, en zal hier uit zn comfort zone komen door een psycho te spelen en dat te laten zien zodra hij is ontmaskert.

NieuwsFilm

meest populair