Algemeen

Gerucht: Straks strijd tussen Doctor Doom en Doctor Strange?

Het MCU krijgt heel wat interessante gevechten in de toekomst.

door Jim Pedd om 15:08 in Algemeen
Het gerucht gaat dat Marvel Studios druk werkt aan een film rond schurk Doctor Doom. Die zou het dan uiteindelijk op moeten nemen tegen een nieuwe versie van de Fantastic Four. Maar vandaag horen we dat er in de tussentijd nog een extra strijd te voeren valt voor Doctor Doom.

De site We Got This Covered heeft het maar druk met filmnieuws de laatste weken. Vandaag meldt de site namelijk op basis van een bron dat het de bedoeling zou zijn om een strijd op te zetten tussen Doctor Strange, gespeeld door Benedict Cumberbatch, en een nieuwe nog te casten Doctor Doom.

Samenwerken tegen Strange
Een van de vele films die in Marvels Phase 4 verschijnen is Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Daarin debuteert acteur Tony Leung als de echte Mandarin, de grote schurk die het heel wat Marvel-personages moeilijk heeft gemaakt in het verleden. Naar het schijnt zal de schurk een grotere rol krijgen in het filmuniversum en ook samenwerken met Doctor Doom.

Samen zouden zij het opnemen tegen de Sorcerer Supreme. Wanneer is nog niet zeker, maar vermoedelijk zal dat nog wel even duren en pas in Phase 5 gebeuren. Voorlopig moeten we nog wachten tot mei 2021 als Doctor Strange in the Multiverse of Madness in de bioscoop draait, voor de volgende verschijning van het personage in het MCU.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Lijkt mij interessant. Ben geen overdreven kenner van The Fantastic Four maar wat ik niet snap is dat zo’n slap groepje zulke krachtige badguys heeft.

The Fantastic Four komt voor mij over als 4 teamleden van de X-Men die niet goed genoeg waren voor de bank of voor de tribune en een ander clubje mochten zoeken.
The Thing is sterk maar geen Hulk. Weet niet hoe hij het tegen een Juggernaut of Colossus zou doen?
Dan heb je Johnny, die kan vliegen en vuur schieten..
Reed kan zich op alle mogelijke manieren zelfbevredigen en Sue kan dat stiekem bekijken omdat ze onzichtbaar kan worden.

Maar ze hebben te maken met Dr Doom en Galactus die gewoon in Avengers-film horen als grote badguys.

Rafael11

Avatar

^denk toch dat je de krachten van Sue en Johnny een beetje onderschat. Sue kan onzichtbare krachtvelden maken waarmee ze enorme druk kan uitoefenen. Ook bij andere mensen van binnenuit. In de comics laat ze dus soms mensen hun hoofd of ledematen eraf laten ploppen...Ook zijn haar krachtvelden in staat om behoorlijk krachtige kosmische personages af te houden. Verdedigend is ze dus behoorlijk sterk. Johnny Storm is net een mensenlijke vuurbal. Op z'n heetst(Supernovamodus) is ie net zo heet als de zon.

Overigens zou ik een strijd tussen Dr Strange zou ik wel gaaf vinden.

Amanoo

Avatar

@Frietgezicht Eigenlijk waren de Fantastic Four er voor alle andere teams bij Marvel. Ze waren de blauwdruk voor de X-Men, Avengers, etc. Sowieso vallen ze niet in het concept van de X-Men. Het idee is dat dit mutanten zijn, die zijn geboren met hun krachten. De Fantastic Four hebben het gekregen door kosmische straling. De F4 zijn vooral gevestigd in de jaren 60, en de tijd van ruimte-exploratie en de Space Race. Dat is waarom zij zo bekend staan om hun conflicten met de Skrulls, de Kree, Galactus, Annihilus, etc. Dit zijn allemaal kosmische vijanden uit verschillende hoeken van het heelal (of zelfs andere dimensies).

De X-Men komen ook uit de jaren 60, maar hun thematiek is heel anders. Hoewel zij ook een aandeel hebben aan ruimteverhalen, representeren ze met name het meer politieke deel van Marvel. Gelijkheid, mensenrechten, intolerantie aan beide zijden van een conflict. Overigens zijn veel verhalen met die thematiek pas later gekomen. Bolivar Trask bestaat al sinds de jaren 60, maar Robert Kelly, William Stryker, de Purifiers, etc. zijn pas in de jaren 80 bedacht.

Ik geef je wel gelijk, sommige vijanden zijn wel erg groots en machtig voor een team van 4 dat vrijwel puur fysieke krachten heeft. Reed Richards is extreem intelligent, maar dat is het dan ook wel. Maar goed, Marvel Studios heeft al heel wat concepten losgemaakt van de Fantastic Four. Alternatieve dimensies zagen we in Doctor Strange, de Quantum Realm in Ant-Man, de Skrulls in Captain Marvel, tijdreizen en mogelijk het idee van alternatieve universums in Endgame, de Kree in Guardians, Captain Marvel, en in Agents of SHIELD.

Ik zie Marvel er ook wel voor aan om van Galactus een Avengers villain te maken. Hij is daar prima materiaal voor. Marvel is niet bang om daarmee te schuiven. En voor sommige vijanden is dat ook wel het beste. Sowieso zal er nog heel wat overblijven voor de Fantastic Four.

Mas7

Avatar

Zeer eensch met Amanoo!

kokosnoot

Avatar

@ Frietgezicht

pffff in sufheid mijn eerdere post gewist maar gelukkig had je hem al gelezen.

Johny is dus geen mutant met simpel vuurkrachten maar eigenlijk een mutant met de kracht van een zon. Nova en super nova mogelijkheden. Zonder krachtveld als bescherming is er geen materiaal dat niet smelt en verdampt door zijn hitte.

Sue met krachtveld om hulks hoofd die dan dreigt te stikken is ook leuk en dat voorbeeld van dat spiraalvormige krachtveld om een kleine berg om een avengers base te redden. Haar krachten kunnen redelijk veelzijdig ingezet worden.

Reed richards die vijanden als Doom, magneto, Annihilus, galactus verslaat puur door zijn creatieve intellect!

Goku32

Avatar

Whahahahahahhahahahahahahhhahahahahahahahahahaahahahahahahahhahahajahahajahahahahfrietgezicht, inderdaad ik hoopte altijd vroeger dat ik net zo elastisch was als mister Fantastick

Frietgezicht

Avatar

Bedankt voor de antwoorden en info mensen.
Ben vooral bekend met de (zeer zwakke) films en hier en daar een cartoon lang geleden.

Als ik het zo lees zouden het dus best leuke films kunnen opleveren als die krachten een keer echt gebruikt gaan worden.

NieuwsFilm

meest populair