Waarom Sylvester Stallone 'Rambo: Last Blood' niet wilde regisseren

Waarom Sylvester Stallone 'Rambo: Last Blood' niet wilde regisseren

En de reden is eigenlijk vrij eenvoudig te verklaren.

Hoewel hij een aantal flinke miskleunen op zijn naam heeft staan en meer Razzie-nominaties heeft gekregen dan wie dan ook, is en blijft Sylvester Stallone (73) een icoon in de wereld van de actiefilm. Tevens is hij verantwoordelijk voor het schrijven en regisseren van een handjevol bekende titels uit zijn legendarische carrière.

Zo leidde hij 4 vervolgen op Rocky, gaf oude actiehelden een revival met The Expendables-trilogie en haalde in 2008 veteraan John Rambo met succes uit de mottenballen in het vierde deel van de franchise.

Vanaf morgen knalt alweer deel 5 Last Blood onze bioscoopzalen in, maar Stallone besloot deze bewust niet te regisseren: "Ja weet je, het was gewoon een kwestie van timing. Ik was al bezig met iets anders. Maar ik zag wat Adrian [Grunberg] eerder had gedaan en mocht suggesties doen over wat wel en niet werkte, dus wist dat hij een goede opvolger was".

Over regisseur Adrian Grunberg had de acteur dus niets anders dan lof: "Adrian gebruikte zijn eigen stijl, maar bleef vrij dicht bij de toon die ik met de laatste film in Birma had neergezet. Ik zou niet opeens een heel drastische verandering willen, zoals een Darren Aronofsky zou doen, wat ik overigens ook een geweldige regisseur vindt, hoor"!

NieuwsFilm

meest populair