Celebrity

Ophef: Rapster Cardi B blijkt lid van beruchte bende die geweld niet schuwt

De rapster (en oud-stripper) maakt haar acteerdebuut in een stripfilm.

door FilmTotaal om 16:49 in Celebrity
Rapster Cardi B, die haar acteerdebuut maakt in stripfilm Hustlers naast Jennifer Lopez, ligt onder vuur nadat bekend is geworden dat zij lid is van de beruchte bende Bloods uit Los Angeles. De informatie kwam naar buiten door een getuigenverklaring van Daniel Hernandez alias Tekashi69, die in ruil voor strafvermindering in zijn eigen zaak al zijn oude maten erbij naait.


Hernandez werd in november 2017 lid en nam deel aan schietpartijen, mishandelingen en drugsverkopen. Hij werd in februari aangeklaagd voor negen misdrijven, waarvoor hij 47 jaar gevangenisstraf kan krijgen. Later werd bekend dat hij een schikking had getroffen met het openbaar ministerie waarmee hij een celstraf kan ontlopen als hij getuigt over andere leden van de gang. Dat kwam hem op veel kritiek vanuit de rapwereld te staan. Zo noemde Snoop Dogg heeft een 'rat'.

Deze week verklaarde hij in de rechtbank in New York dat ook Cardi B onderdeel uitmaakt van de Bloods. Hoewel haar platenlabel Atlantic Records de aantijgingen in een reactie ontkent, gaf Cardi later in een - inmiddels verwijderde - tweet toe wel degelijk een ganglid te zijn, maar dan van een andere afdeling. Op Instagram ging Cardi zelf aanvankelijk ook luchtig met de schokkende onthullingen om.


Wel of niet verleden tijd?
Heel verrassend is deze onthulling niet, want de rapster sprak vorig jaar in een interview met GQ ook al over haar bendeactiviteiten in haar jeugd (een verleden dat ze schijnbaar toch nog niet helemaal achter zich heeft gelaten dus).

"Ik verliet de groep toen ik begon met strippen, omdat ik me alleen wilde focussen op het verdienen van geld", verklaarde Cardi toen. Destijds voelde Cardi zich echter nog wel verbonden met de bende. "Ik ben er zo lang lid van geweest", zei ze. Toch zou ze anderen niet aan willen moedigen om lid te worden van gang. "Ik praat niet veel over mijn verleden, omdat ik niet wil dat jongeren gaan denken dat het normaal is om bij een bende te gaan".

NieuwsFilm

meest populair