Algemeen

'Spider-Man'-schrijver snapt haat Marvel-fans richting Sony niet

Disney wordt vaak niet gezien als de boosdoener.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Even geleden werd duidelijk dat Sony Pictures vanaf heden zelf de Spider-Man films gaat maken en dat Tom Hollands Spider-Man onderdeel wordt van bijvoorbeeld de Venom-films. Veel fans denken dat Sony de schuldige is aan de situatie.

De schrijver van het script van Spider-Man uit 2002 snapt deze fans niet, aangezien volgens hem juist Disney de voornaamste schuldige is. David Koepp (Jurassic Park, Indiana Jones 5) tegenover Den of Geek:


"Ik heb er een paar artikelen over gelezen, ja. Ik begrijp beide kanten. Disney wil wat Disney wil, en Disney is duidelijk gewend aan aankopen en controle hebben. Maar ik begrijp het standpunt van Sony beter: 'Maar wacht, dit is van ons. Wij bezitten de rechten. Je kunt er niet zomaar de helft van krijgen. Je kunt het niet zomaar opeisen.'

Het is een moeilijke situatie. Ik vind de laatste Spider-Man-films geweldig. Maar de animatiefilm die ze maakten zonder de betrokkenheid van Disney, was nog geweldiger. Wat ik raar vind, zijn die Marvel-filmfans die Disney verdedigen alsof ze de moedige underdog zijn die verdedigd moet worden. En dat zijn ze niet. Disney is geen underdog."

Avengers-regisseurs
Avengers: Endgame-regisseurs Anthony en Joe Russo lieten recent nog weten geen vertrouwen te hebben in de eigen aanpak van Sony, aangezien het Kevin Feige van Marvel Studios is die de juiste energie en creativiteit naar de Marvel-films brengt.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

meanrat

Avatar

Wat ik raar vind, zijn die Marvel-filmfans die Disney verdedigen alsof ze de moedige underdog zijn die verdedigd moet worden. En dat zijn ze niet. Disney is geen underdog.


Ze verdedigen niet Disney op zich. Ze verdedigen de keus om Spiderman op te nemen in het Marvel Universum. Ze verdedigen de kwaliteit die dat heeft opgeleverd. Ze willen voorkomen dat met de terugkeer naar Sony daarmee ook de kwaliteit van de Spiderman films weer naar het niveau gaat van Spiderman 3 en de daaropvolgende films. Het heeft niets te maken met dat het Disney is en dat Disney verdedigd moet worden. Geenszins! De meesten denk ik vinden Disney ook veel te groot worden. Het is alleen dat Spiderman in hun handen gewoon wél goede films heeft opgeleverd en dat dreigt nu dus mis te gaan. Los van het feit dat het gewoon geweldig is om Spiderman te zien tussen alle andere helden van Marvel.

PRIME

Avatar

Sony beschikt al jaren over de rechten, en heeft daarmee twee goeie films afgeleverd.
De animatiefilm van vorig jaar was ook tof, maar ik reken dat toch even onder een andere catagorie.
Om dan eindelijk Spider-Man te hebben in de MCU, met uitzicht ook op F4 en X-Men, is als fan fantastisch.

Nu snap ik dat je Disney niet tegemoet wilt komen, en weet ik dat het niet realistisch is om te bedenken dat Sony eerst vanuit de fans denkt en dan vanuit commercie, maar ik ben van mening dat Sony de rechten gewoon niet meer verdiend. You've had your shot.
Lekker terug verkopen aan Marvel Studios en Kevin Feige.

Sunspot

Avatar

Disney wilt te veel, Sony heeft gewoon gelijk om het dan maar helemaal zelf te doen. Denk sowieso dat Sony Spiderman naar eigen universum zou brengen uiteindelijk.

Ik vind het goed, Disney heeft Spiderman wat mij betreft verkracht met dat Iron Man gedoe.

Laat Spiderman maar weer lekker Spiderman zijn in het Sony Universum, gaat goed komen Smiley face.

PRIME

Avatar

^
What are these words?

Coola

Avatar

Er is in dit verhaal maar één antagonist en dat is disney.

RyanC

Avatar

Marvel-fans hebben de vrees dat heel de build up van Spider-man binnen het Marvel Cinematic universe op de schop gaat. Nu ze eindelijk gewend zijn aan het personage van Tom Holland in de phase 3-setting, moet Sony de situatie weer koppig bemoeilijken.
De grootste angst is natuurlijk dat Sony Spider-man wederom gaat rebooten en een cross-over met Venom probeert te maken.
Dat wens ik geen 1 Marvel-fan toe. Want het liefste zie ik dat Sony en Marvel de handen ineen sluiten om de Spider-Man van Tom Holland verder uit te diepen binnen het Marvel Cinematic universe.
Maar we zullen zien wat er gaat gebeuren.

Ronin75

Avatar

Kort gezegd Spiderman wordt weer weggetrokken uit het MCU omdat het weer in geld en rechten draait.

Coola

Avatar

@RyanC

Het is disney die koppig doet. Ze moeten gewoon tevreden zijn met 10% van de film winst en alle winst van de merchandise. Ze hebben echt geen 50/50 deal nodig

Sunspot

Avatar

@RyanC

Zal niet gebeuren lijkt mij, weer een reboot. Tom Holland is goed als Spiderman, begint ook te groeien.

Hij is klaar voor Sony Universum, weg met die schoolkinderen, Stark en zijn maatjes, tech.

Tijd voor Tom HOlland om de echte Spiderman te worden, alles zelf doen, meer solo, webslingeren in de grote steden, mee rtijd met tante, bijbaantje erbij.

Wil Tom Holland de komende decennia als Spiderman zien. Hij kan later altijd nog naar het MCU.

Hopelijk is het MCU dan wel weer interessant, met Xmen en FF4, dan Spiderman ook erin.

Maar goed, komt dan wel, ben nu zwaar benieuwd naar het Sony Universum vooral.

Blablazer

Avatar

@PRIME laten we dat even lekker niet doen. Deze onzin gebruiken om een multinational even gelijk te geven. ????

Popcultuurfreak

Avatar

Disney: Wij willen half jouw inkomen ook al hebben wij alle merch
Sony: Ben je vergeten dat wij de karakterrechten hebben ofzo? How about no.

NieuwsFilm

meest populair