'Spider-Man'-schrijver snapt haat Marvel-fans richting Sony niet

'Spider-Man'-schrijver snapt haat Marvel-fans richting Sony niet

Disney wordt vaak niet gezien als de boosdoener.

Even geleden werd duidelijk dat Sony Pictures vanaf heden zelf de Spider-Man films gaat maken en dat Tom Hollands Spider-Man onderdeel wordt van bijvoorbeeld de Venom-films. Veel fans denken dat Sony de schuldige is aan de situatie.

De schrijver van het script van Spider-Man uit 2002 snapt deze fans niet, aangezien volgens hem juist Disney de voornaamste schuldige is. David Koepp (Jurassic Park, Indiana Jones 5) tegenover Den of Geek:


"Ik heb er een paar artikelen over gelezen, ja. Ik begrijp beide kanten. Disney wil wat Disney wil, en Disney is duidelijk gewend aan aankopen en controle hebben. Maar ik begrijp het standpunt van Sony beter: 'Maar wacht, dit is van ons. Wij bezitten de rechten. Je kunt er niet zomaar de helft van krijgen. Je kunt het niet zomaar opeisen.'

Het is een moeilijke situatie. Ik vind de laatste Spider-Man-films geweldig. Maar de animatiefilm die ze maakten zonder de betrokkenheid van Disney, was nog geweldiger. Wat ik raar vind, zijn die Marvel-filmfans die Disney verdedigen alsof ze de moedige underdog zijn die verdedigd moet worden. En dat zijn ze niet. Disney is geen underdog."

Avengers-regisseurs
Avengers: Endgame-regisseurs Anthony en Joe Russo lieten recent nog weten geen vertrouwen te hebben in de eigen aanpak van Sony, aangezien het Kevin Feige van Marvel Studios is die de juiste energie en creativiteit naar de Marvel-films brengt.

NieuwsFilm

meest populair