Algemeen

George Lucas vond 'Star Wars: The Force Awakens' maar niets

Hij vond de film allesbehalve vernieuwend genoeg.

door Jim Pedd om 12:56 in Algemeen
Nadat George Lucas zijn studio Lucasfilm verkocht aan Disney, bleef hij aan als creatief consulent voor Star Wars: The Force Awakens en de daaropvolgende films. Maar blij was hij niet, toen zijn idee voor een trilogie terzijde geschoven werd. Bob Iger publiceerde een boek over Disney en schreef over de kritieken van Lucas.

"Helemaal in het begin, nam Kathy [Kennedy] J.J. [Abrams] en Michael Arndt mee naar Northern California om daar af te spreken met George en het te hebben over zijn plannen voor de film. Hij werd meteen boos toen ze het plot omschreven en het bleek dat ze geen van zijn verhalen gingen gebruiken," aldus Iger.

Verkeerde beeld
Lucas had volgens Iger het verkeerde beeld gekregen. Iger, Kennedy en J.J. Abrams en Alan Horn waren het erover eens dat de plannen van George Lucas niet pasten bij de richting van de saga. En dus werden ze terzijde geschoven. Maar het feit dat Disney ook de verhalen gekocht had, leidde ertoe dat Lucas aannam dat ze gebruikt zouden worden. "Hij was dus teleurgesteld toen dat niet het geval bleek te zijn."

Echt enthousiast over de nieuwe film was Lucas niet toen hij hem zag. "Hij kreeg The Force Awakens vlak voor de wereldwijde release te zien. En hij verborg zijn teleurstelling niet. 'Er zit niets nieuws in', zei hij. In elk van de films van de oorspronkelijke trilogie, wilde hij nieuwe werelden, nieuwe verhalen, nieuwe personages en nieuwe technieken laten zien. 'Er zijn niet genoeg technologische sprongen vooruit gemaakt', luidde zijn kritiek. Hij had het niet verkeerd, maar hij begreep de druk die we voelden om fans een film te geven die voelde als Star Wars ook niet goed. We hadden bewust een wereld geschapen die wat stijl en visuals betreft leek op de vroegere films en die niet te veel afweek van wat mensen al kenden. George bekritiseerde ons precies op datgene wat we wilden doen. Maar nu, een paar jaar later, geloof ik dat J.J. het schier onmogelijke gedaan heeft en een perfecte brug sloeg tussen wat was en wat gaat komen. "

30 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Raki-Pure

Avatar

Blijft de gemoederen bezig houden … SW onder Disney is matig … mss een ander tijdlijn neerzetten … nieuwe ideeen en creaties.
Geld zat Smiley face

Devenace

Avatar

Abrams.... gniffel

Sietzet

Avatar

Heb me uitstekend vermaakt, met alle 4 de films en heb dan ook enorm veel zin in the rise of Skywalker. Onzin al dat gezeik. Zak chips erbij, heerlijk vermaak

ExtraDip3000

Avatar

Snap het verhaal vanuit Disney maar ook vanuit Lucas. Hopelijk sluit deel 9 de saga op een goede manier af. Vernieuwend, beste visuals maar vooral een waardig einde aan zoveel jaren Star Wars films en niet te vergeten, series.

Amen.

Grendizer

Avatar

Lucas..bedenker of Jar Jar Binks....proest
Lucas...special editions...proest
Lucas SW I,II ,III...proest

en nu roept de man na alles verkocht te hebben heel hard NOOOOOOOOOOOOOOOO

Frietgezicht

Avatar

En wat vind hij van The Last Jedi?

23VDV23

Avatar

Ach, laatst was er een verhaal over wat in de sequels was gebeurd als George Lucas het voor het zeggen had gehad. Dan gingen we een soort van wereld van micro-organismen in of zoiets. Nog dieper in de midichlorians om de boel maar te verklaren. Vanaf Return of the Jedi raakte Lucas zelf langzaam de draad kwijt waarom de films zo geliefd waren. Het feit dat hij nu ook weer zo veel belang hechtte aan de technologie die bij het maken van de film was gebruikt: dat is één van de dingen die de prequels de das om heeft gedaan. Ik ben blij dat ze Lucas vandaan hebben gehouden bij de sequels. Het spoelt voor mij enigszins de nare nasmaak van de prequels weg.

Malloy de Beer

Avatar

The Force Awakens had zijn beperkingen maar het was verre weg een velen malen betere film dan George's prequeltrilogie.
Als George episode 5 en 6 ook had geregisseerd hadden die twee films ook op een lager niveau gezeten en betwijfel ik of StarWars even groot was geweest als nu. Ik ben hem dankbaar voor deze franchise maar in mn boekje behoort hij totaal niet tot een geniale scenarioschrijver of/en filmregisseur. Zijn prequels zijn leuk om te kijken en behoren echt wel bij een marathon maar die films waren gewoon kort gezegd kwa kwaliteit; vreselijk slecht. En over de kerstspecials wil ik niet eens beginnen. George staat er ook om bekend een wat grommerende zenuwpees te zijn met erg weinig geduld. Als A New Hope zijn lucky break was zou ik bijna denken dat zijn commentaar op de nieuwe films uit lichte jaloezie is. Want als die het zelf beter kan (wat dus duidelijk niet is) had die zijn kindje nooit moeten verkopen en zelf een sequel trilogie maken. Maar dat kon niet want hij had het zelf al verpest.

De films die Disney hebben gemaakt van Star Wars brengt door The Last Jedi juist iets nieuws. Ja, ik ben een liefhebber van die film. Omdat die aardig wat fouten fixed zoals de suffe midichlorians theorie maar vooral juist omdat zoveel fans boos erom zijn, die zeurende Star Wars fans met hun eigen domme theorieën hadden echt een trap onder hun hol nodig. En dat is precies wat The Last Jedi heeft gedaan en het maakte de franchise weer fris, o.a. het concept dat iedereen gevoelig kan wezen voor de Force vind ik interessanter dan waar Lucas mee kwam. Mijn mening.
#haatmemaar

RoberPaulsen

Avatar

@Malloy klopt helemaal, Lucas is helemaal niet zo'n goeie regisseur, vooral Ep 1 en 2 is als onderdeel van de SW-marathon de zure appel. Vooral 1.
Er zitten tenenkrommende scenes in de prequels met echt cringe momenten en dialogen.
The Force Awakens vond ik goed genoeg als, maar TLJ vind ik duidelijk minder, dan vind ik Rogue One een stuk beter.
Ik hoop dat Abrams het weer goed kan maken en ik hou mijn hart vast voor de trilogie die Johnson gaat maken

Filmhead

Avatar

@RoberPaulsen George Lucas was zeker crap met de prequels inderdaad, maarre heb je THX wel eens gezien? Dan kom je denk ik hier wel op terug. Baanbrekend in die tijd.

Malloy de Beer

Avatar

@RobertPaulsen
Ik kan teveel opnoemen wat ik slecht vond aan de prequels XD. Persoonlijk kijk ik liever naar Ep1 dan Ep2.

Ik respecteer je mening over The Last Jedi. Als ik vraag waarom je dat vond krijg ik meestal dezelfde antwoorden dus ik kan wel raden :p

Over Rise of Skywalker ben ik ook benieuwd, ik ben sowieso blij dat Abrams terug in de stoel zit. Ik heb er vertrouwen in dat ik tevreden zou zijn.

Master Of Films

Avatar

23VDV23 "Vanaf Return of the Jedi raakte Lucas zelf langzaam de draad kwijt waarom de films zo geliefd waren."
Helaas wel. Smiley face

Zelfs eenvoudige dingen zoals dat Leia haar biologische moeder Padme herinnert. Al probeert het boek van Episode III het beter te verklaren (lees damage control). Verklaring van The Force is het meest domme actie van hem.

23VDV23 "Het feit dat hij nu ook weer zo veel belang hechtte aan de technologie die bij het maken van de film was gebruikt: dat is één van de dingen die de prequels de das om heeft gedaan."

From 'Star Wars' to 'Jedi': The Making of a Saga 1983
Special effects are just a tool, a means of telling a story. People have a tendency to confuse them as an end to themselves. A Special Effect without a story is a pretty boring thing.
Uit de mond van George Lucas. Spontaan vergeten tijdens het maken van de prequels. Smiley face

Goku32

Avatar

Sietzet het was een slechte film, maar Lucas moet niet zo zeuren had hij het maar niet moeten verkopen aan Disney. Maar ik geef hem wel gelijk dat het een kit film is

Artificialis

Avatar

Volledig met George Lucas eens. Het ontbreekt Kathleen Kennedy compleet aan fantasie, inspiratie en originaliteit bij het bedenken van nieuwe content voor het Star Wars universe.

Gigan72

Avatar

Ben het wel met hem eens.

Ok de prequels hebben zeker min punten maar hebben wel het Star Wars gevoel en sfeer
Dat hebben ep 7 en ep 8 zeker niet
Solo heeft het een beetje zo nu en dan
Alleen Rogue One heeft het SW gevoel en sfeer

Wel apart van lucasfilm/ Disney hem aan de kant te zetten van zo wij kunnen het zelf wel.
Maar na die berg stront wat wat luister naar de naam The Last Jedi .. is J.J. toch ff bij lucas geweest om advies te vragen van .. help wat nu ?

Symn

Avatar

Ik vind zijn kritiek terecht. Benieuwd wat Lucas’ zijn ideeën waren rondom de nieuwe trilogie...

Colruiter

Avatar

Force Awakens was gewoon de 'Best of Star Wars IV and V' en Last Jedi was gewoon slecht. Geen idee wat Lucas van plan was met de sequels, maar zijn ideeën in de prequels waren niet slecht, ze zijn gewoon heel slecht uitgevoerd door hemzelf. De prequels zijn vooral slecht door de slechte casting, de barslechte dialogen en het overdreven gebruik van CGI, maar het verhaal dat hij in gedachten had was niet slecht, gewoon de uitvoering. Force Awakens leek ook leuke ideeën te hebben, maar Last Jedi heeft alles vernietigd, dat was een film zonder goede ideeën en dan nog eens slecht uitgevoerd.

Drogynn

Avatar

Disney laat de prequels weer goede films lijken. Enige plusje die ze van mij krijgen is voor Rogue One.

Paulusie

Avatar

Ik ben het ook eens met George, hij is naar mijn menig idd een minder goede regisseur, maar zijn visie over nieuwe dingen laten zien, hoe hij zijn bedachte figuren/films vorm gaf, waanzinnig oog voor detail. Jajar daar gelaten, dat was een misstap, maar daarin is hij een meester. Dat mis ik in deze Disney film's, dat Star Wars gevoel.

Malloy de Beer

Avatar

@Paulusie
"George, hij is naar mijn menig idd een minder goede regisseur, maar zijn visie over nieuwe dingen laten zien, hoe hij zijn bedachte figuren/films vorm gaf, waanzinnig oog voor detail. Jajar daar gelaten, dat was een misstap"
Die misstap vind ik best meevallen als je bedenk dat hij bedoeld was voor kinderen.

En wat je nu zegt over George zijn twee verschillende dingen. Geen goeie regisseur maar hij heeft wel de talenten van een goeie regisseur?????
Teveel detail is niet beter naar mn mening.
En ik vind het concept van The Last jedi beter als de Phantom Menace maar goed meningen blijven verdeeld.

Maar dat eeuwige Star wars gevoel is wel een mekker die erg vermoeiend wordt.. dat gevoel wilden ze creëeren met The Force Awakens en toen was het teveel kopie.. de klagers weten zelf niet wat ze willen. Ze maken starwars zelf slecht door hun eigen theorieën te bedenken en worden boos dat het niet zo loopt.. gelukkig!

23VDV23

Avatar

@Master of Film: ja die laatste quote is voor mij ook een tragische in het licht van zijn werk na begin jaren '80. Ik wil hier niet wederom een discussie starten over de kwaliteit van de sequels. Maar mensen die opeens roepen dat het allemaal beter was geweest als George Lucas erboven op had gezeten...tsja... als je de sequels rommel vindt is het in mijn ogen een kwestie van lood om oud ijzer. Er zijn genoeg mensen die aan de originele trilogie hebben gewerkt die beamen dat het feit dat Lucas destijds eigenlijk nog niet de gewenste controle had heeft meegeholpen in de kwaliteit van de films. Bij ANH werd hij nog niet serieus genomen en was hij gedwongen te luisteren naar mensen als Alec Guinness en de editors die hem last minute moesten helpen zijn film te redden. Empire, de film die door velen als de beste wordt gezien, is van de originele trilogie de film die met de minste invloed van Lucas is gemaakt, het scenario incluis. Hij was zijn bedrijf aan het opzetten. Bij Jedi had hij dat op de rails en kon hij zich er weer mee bemoeien. Leia moest opeens de zus van Luke zijn (dat zou eerst een ander personage zijn waar Luke na Jedi naar op zoek zou gaan), Wookies werden vervangen door Ewoks (beter voor de merchandise) en meer ambigue dan wel donkerdere eindes werden ingewisseld voor wat we nu kregen. Één van de krachten achter de originele trilogie, Gary Kurtz, stapte er destijds ook uit omdat hij zag welke kant het opging. Dat heeft hij later bevestigd.

Snaadz0r

Avatar

Bewijs van de genialiteit van George Lucas: http://www.starwarsringtheory.com/

GinoD240

Avatar

Ach ,hij heeft z'n bedrijf weg gedaan voor 4 miljard......en de suggesties die hij doet voor nieuw materiaal, worden niet aanvaard..Tja.Maar ik geef m groot gelijk dat ie die films niks vind.Persoonlijk vind ik het ook zeer slappe kopieën.We leven in het Reboot tijdperk.Al zijn de Sequels geen "Straightforward Reboots" , toch moet je gewoon toegeven dat het wel heel erg bekend voorkomt.....Vooral StarKillerBase....Trench dog fights....The Bad Guy die op zn muil gaat...noem maar op.....Star Destroyer Graveyard scene was nog leuk te noemen, maar het is Lucas zelf die zegt...verzin iets vers, waarom op vergane glorie terugvallen, dat overtref je toch niet en al helemaal niet op deze manier.TFA was slap.....dan komen we bij "The Last Jedi", wat is dat een enorm slap excuus voor een Star Wars film zeg.....Tja....De "Twilight"generatie lust er wel pap van, dat zie je meteen.Als het om de "Throne Room"scene gaat, hebben ze volgens mij goed naar de crappy , oogverblindend , slechte vecht scenes van Arrow gekeken.Wat was dat "All over the Place"zeg....Jeetje. Ik ga het niet eens over Holdo hebben ( insert-Beavis and Butthead reactie op Vanilla Ice).....Carrie Fisher...Tjaaaaaa...Gorilla Walkers......WHY ? ....-insert-Witte Aap Gif-.....man man man, en er lopen hier mensen te roepen dat de prequels slechter zijn.....Jullie hebben blijkbaar geen verstand van films.Maar dan nog ben ik gewoon een Star Wars fan , ik wil alleen door kwaliteit Star Wars worden ge-entertained, niet door Bagger Wars......Wat moet je trouwens na de Rian Johnson Blunder nog met een TROS, dan heb je het onderhand over een Quadrology, want om het nog enigszins zinvol te maken, en het verhaal serieus goed af te ronden heb je dan tenminste twee films nodig, i.p.v. één."Mickey Mouse go home , Your drunk on a gallon of Whiskey", zo is 't maar net!

Malloy de Beer

Avatar

@GinoD240
Jij bent degene die overduidelijk geen verstand heb van films.
Als je het acteerwerk, script en CGI van de prequels vergelijk met die van de sequels en story's is dat al meer dan duidelijk dat je het goed mis heb. Het concept kan je wellicht beter liggen.
En twilight , arrow???? Over slappe hap gesproken zeg, je verlaag je zelf daar wel enorm mee dat je zo goed weet waar ze zogenaamd hun inspiratie vandaan hebben ik heb die twee schoolprojecten niet eens een kans gegeven. Ik kan zo twintig films opnoemen die pas echt bagger zijn.

GinoD240

Avatar

We hebben nog altijd de Mandalorian om naar uit te kijken gemaakt door gepassioneerde star Wars fans.

Popcultuurfreak

Avatar

Voor iedereen die doet alsof de prequel trilogie zo slecht is.
Het deed tenminste iets nieuws. Het was geen karikatuur van de oude Starwars. Gaf ons mooie nieuwe omgevingen, gave sci fi concepten en vette Jedi gevechten.
Dit is amper te zien in de nieuwe trilogie. Het bouwt allemaal plotpunten op alleen om ze uit het raam te gooien. Ruïneert Luke's karakter zonder mededogen. En daarbij heeft het ook de meest oninteressante karakters om te volgen.
Het acteren is beter, maar dat maakt het nog geen goede "Starwars" film.
Je voelt gewoon dat er nooit een alomvattend plan was met deze trilogie en het is gecommercialiseerd en ontdaan van alle creativiteit. Daarom is Disney nu zo wanhopig dat ze maar Kevin Feige of de makers van Game of Thrones benaderen om nog enige consistency te krijgen.
(Maar met het laatste seizoen van GoT betwijfel ik of Dan en Dave wel zo'n goede keus daarvoor zijn.)

Malloy de Beer

Avatar

@Popcultuurfreak
Acteren in een film maakt groot deels een film, dat is waar je naar kijkt namelijk hun moeten het verkopen. Dus het maakt wel duidelijk een film beter.
Een alomplan zoals jij zegt, ben ik mee eens alleen dat ontbrak ook bij het maken van de orginele trilogie.
En als gave sci fi concepten en vette Jedi gevechten het enige is waar je in geinteresseerd bent snap jij niet waar Star wars over gaat.

Het einde van Game of Thrones is een heel ander iets. De fout die ze hebben gemaakt is seizoen 8 maar 6 afleveringen geven. Ze hadden 8 of 10 afleveringen moeten doen en niet alles zo gehaast in zes afleveringen waardoor opbouwingen naar vreemde keuzes niet te zien waren. En Bran de koning hadden ze ook meer naar toe mogen werken. Als ze dat beter doen met StarWars vrees ik niet. Ze zoeken overigens niemands hulp want Kathleen Kennedy heeft genoeg goeie films op haar CV staan. Velen makers willen wel iets met StarWars doen.

Popcultuurfreak

Avatar

@Malloy, "En als gave sci fi concepten en vette Jedi gevechten het enige is waar je in geinteresseerd bent snap jij niet waar Star wars over gaat."

Dat is zeker niet waar het alleen om gaat. Maar het hoort er wel allemaal bij of heb ik dat verkeerd?
Dat maakt een film interessant, star wars is een actieverhaal.
George Lucas is de maker van Star Wars toch? Of heb ik dat verkeerd? Het is grappig hoe mensen denken dat zij meer weten over Star Wars dan de maker van Star Wars.
Bizarre gedachtegang.

Vertel mij dan waar het om gaat Malloy. Ik hou graag van interessante films die niet alleen recyclen maar ook iets nieuws durven doen. En niet iets nieuws als in de zin van alle oude karakters afdanken. Maarja dat krijg je met mensen die denken dat hun Star Wars beter is dan Lucas zijn Star Wars.

Maar goed ik zal wel geen 'echte' fan zijn.

Malloy de Beer

Avatar

@Popcultuurfreak
Actie hoort erbij dat klopt. Maar zoek eerst maar even het verschil op tussen sci fiction en fantasy.

George Lucas is een van de makers van Star Wars, maar krijgt wel alle eer. Hij bedacht het idee, bracht het in beeld met alle nodige troubles en dat pakkte uit tot een goudmijn. Daarna liet hij de andere twee films opknappen door anderen om het zelf rustiger te hebben. Zelf gezien in een documentaire. Als hij dat niet had gedaan waren die twee films ook niet zo populair. Jaren later besloot hij toch nog een prequel trilogie te maken en maakte een heel verhaal met overbodige details zonder eerst te kijken naar zijn oude trilogie. Dat denk ik omdat zoveel dingen belabberd werd gefilmd wat in de OT besproken werd. Dat gesprek tussen Luke en Leia over hun moeder slaat nergens meer op, dat Kenobi niet meer ObiWan heette nog voor Lukes geboorte ook niet. Hoe gemakkelijk Anakin eigenlijk verleid werd naar de Dark Side viel mij ook zwaar tegen. Alles had beter gekund. En dat wist George ook wel want ook Clone Wars liet hij meer aan anderen over. En toen hij een sequel wilde maken verkocht die het aan Disney. En nu klaag hij over hun omdat die niet meer de baas mag uithangen. Dat gevoel krijg ik bij Lucas, hoe erg ik zijn werk ook waardeer.
Ik kijk al sinds me negende naar alles van Star Wars en lees eigenlijk alles wat ze uitbrengen.
Door die diepgang weet ik ook dat ze de oude karakters niet hebben afgedankt zoals jij en velen zeggen. Alles is ergens heel logisch, waarom mocht Yoda wel als gebroken meester zich schuil houden en Luke niet? The Last Jedi brscht juist iets nieuws in het concept, waardoor de franchise weer wat dieper gaat en groter kan zijn dan het was. En het brandde alle domme fantheorieeen af, het nam risico's. Precies wat nodig was. Ik heb namelijk geen zin in zo exact zelfde verhaal als OT of nog verdere debats over midichlorians blegh.
Dus als jij zeg dat je iets nieuws wil zou ik zeggen herkijk alles nog eens een keer, ik deed dat want de eerste keer gaf TLJ mij ook een mixed feeling erover.

En tot slot wil ik graag toevoegen dat als iemand iets bedacht heeft, dat niet wil zeggen dat een ander het niet beter kan maken. George heeft een fantastisch concept gecreeerd maar als hij zelf nog zo veel ideeen had dan had die het nooit moeten verkopen aan een bedrijf met veel professionele schrijvers en regisseurs.

Popcultuurfreak

Avatar

@Mollay "George Lucas is een van de makers van Star Wars, maar krijgt wel alle eer. Hij bedacht het idee, bracht het in beeld met alle nodige troubles en dat pakkte uit tot een goudmijn. Daarna liet hij de andere twee films opknappen door anderen om het zelf rustiger te hebben."
Daar heb je gelijk in, het was vooral de tweede film die over het algemeen als beste gezien werd. De derde, daar valt nog over te debateren.
En ja ik ben heus bereidt om toe te geven dat George zijn prequel trilogie niet het beste was. Desondanks klopte de thematiek van het verhaal wel met Star Wars.
George is goed in het uitdenken van werelden en de visuele flair. Hij is alleen niet goed wanneer het komt op karakters en dialoog.
Maar je kan jezelf geen Star Wars meer voorstellen zonder pod-racing, zonder Darth Maul of General Grievous, zonder Yoda die met Palpatine vocht, zonder republic of zonder Samuel L Jackson met zijn paarse saber. Daarbij waren de klonen ook een goede uitleg waarom het leger zo verspreidt was om mee te beginnen en de films werden geleidelijk iets beter.
Ik zou persoonlijk Revenge of the Sith eerder opzetten dan de Force Awakens of TLJ. Want het heeft iets eigens. Is het perfect? Verre van, maar het durfde wel nieuwe dingen te doen en bracht meer ideeën voor de lore.

Yoda had een excuus om kluizenaar te zijn. Alle Jedi's werden uitgeroeid met order 66. Luke daarentegen was gewoon cynisch en gaf zijn strijd op en probeerde zijn leerlingen te doden voor geen goed uitgelegde reden.
En daarbij doet hij niet eens de moeite om Rey te trainen. Vervolgens doet hij het meeste minimale wat hij kan doen en dan is die dood boem, oké leuk vaarwel voor de grote held van de vorige films.
We hadden een trilogie kunnen hebben die karakters bij elkaar bracht. Luke, Han en Leia. Ipv. daarvan hebben we alleen nieuwe karakters en wat zijn hun arcs?

Rey: Is super speciaal voor een of andere reden. Heeft ook geen training van Luke nodig. Yoda brandt nog even de Jedi temple neer voor haar omdat zij de beste is of de verkorenen of wat dan ook.
Finn: Was ooit een soldaat trooper. Is naar een casino gegaan om wat paarden te bevrijden. Had bijna een betekenisvol offer gemaakt door zijn leven op het spel te zetten, maar zelfs dat werd van hem afgenomen.
Kylo: Is voornamelijk obsessed met Rey. Werd in de eerste film ook al gemakkelijk door haar verslagen.
Snoke: Absoluut waardeloos
Poe: Moet even uitgelegd krijgen over hoe vrouwen alles beter doen dan mannen ook al leggen ze hun plannen niet uit aan hem.
Rose: Haar rol is om moreel agentje te spelen ofzo. Weet niet echt wat het nut is van haar karakter.

Gedurende heel TLJ blijven ze op dezelfde locaties hangen. Ongeinspireerde ijsplaneet, eiland, casino en de space race.
Ik weet niet echt meer wat het punt is van deze trilogie. Alles wordt opgebouwd en afgebroken voor geen goede reden.
En daarbij is het ZO middelmatig. Ook al hebben de prequels slechte momenten, ze zijn tenminste nog wel entertainend.

En als je het over wereldbrekende lore hebt. Waarom gebruikt iedereen geen lightspeed drones om alles op te blazen? Want dat kan nu blijkbaar. Er is geen reden meer om soldaten te sturen. Stuur wat kleine schepen met lightspeed en boem weg stardestroyer.

Lucas had het idd nooit moeten verkopen, maar hij was in een manier verraden. Disney zei dat ze zijn keuzes en concepten zouden overwegen. Maar in het contract gooien ze zand in zijn ogen. Maarja dat krijg je met big business. Ze kunnen zelf alles beter.
En dan komen we weer aan bij George RR Martin die misplaatst vertrouwen had in HBO.

NieuwsFilm

meest populair