George Lucas vond 'Star Wars: The Force Awakens' maar niets

Hij vond de film allesbehalve vernieuwend genoeg.

Nadat George Lucas zijn studio Lucasfilm verkocht aan Disney, bleef hij aan als creatief consulent voor Star Wars: The Force Awakens en de daaropvolgende films. Maar blij was hij niet, toen zijn idee voor een trilogie terzijde geschoven werd. Bob Iger publiceerde een boek over Disney en schreef over de kritieken van Lucas.

"Helemaal in het begin, nam Kathy [Kennedy] J.J. [Abrams] en Michael Arndt mee naar Northern California om daar af te spreken met George en het te hebben over zijn plannen voor de film. Hij werd meteen boos toen ze het plot omschreven en het bleek dat ze geen van zijn verhalen gingen gebruiken," aldus Iger.

Verkeerde beeld
Lucas had volgens Iger het verkeerde beeld gekregen. Iger, Kennedy en J.J. Abrams en Alan Horn waren het erover eens dat de plannen van George Lucas niet pasten bij de richting van de saga. En dus werden ze terzijde geschoven. Maar het feit dat Disney ook de verhalen gekocht had, leidde ertoe dat Lucas aannam dat ze gebruikt zouden worden. "Hij was dus teleurgesteld toen dat niet het geval bleek te zijn."

Echt enthousiast over de nieuwe film was Lucas niet toen hij hem zag. "Hij kreeg The Force Awakens vlak voor de wereldwijde release te zien. En hij verborg zijn teleurstelling niet. 'Er zit niets nieuws in', zei hij. In elk van de films van de oorspronkelijke trilogie, wilde hij nieuwe werelden, nieuwe verhalen, nieuwe personages en nieuwe technieken laten zien. 'Er zijn niet genoeg technologische sprongen vooruit gemaakt', luidde zijn kritiek. Hij had het niet verkeerd, maar hij begreep de druk die we voelden om fans een film te geven die voelde als Star Wars ook niet goed. We hadden bewust een wereld geschapen die wat stijl en visuals betreft leek op de vroegere films en die niet te veel afweek van wat mensen al kenden. George bekritiseerde ons precies op datgene wat we wilden doen. Maar nu, een paar jaar later, geloof ik dat J.J. het schier onmogelijke gedaan heeft en een perfecte brug sloeg tussen wat was en wat gaat komen. "

NieuwsFilm

meest populair