Michelle Williams: "onterecht dat mannen vaak beter betaald krijgen"

Michelle Williams: "onterecht dat mannen vaak beter betaald krijgen"

De actrice vindt het onterecht dat mannen vaak nog steeds beter betaald krijgen

Michelle Williams wist twee dagen terug nog de Emmy te winnen voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een miniserie of TV-film. Deze ontving ze voor haar bijdrage in de serie Fosse/Verdon. Tijdens haar speech liet ze zich uit over gelijke beloning voor mannen en vrouwen.

Twee jaar geleden was de actrice nog te zien in Ridley Scott's All the Money in the World, een film die de nodige problemen kende. Zo werd Kevin Spacey op het laatste moment vervangen door Christopher Plummer en werd ook bekend dat haar collega Mark Wahlberg miljoenen betaald kreeg voor de reshoots, terwijl Williams hier maar een schijntje van kreeg.

Speech
De actrice begon met het bedanken van de makers van de serie en verzocht daarbij om haar evenveel te betalen als haar tegenspeler, de met een Oscar bekroonde Sam Rockwell: ''Als je iemand naar waarde schat, zal die persoon zijn eigen waarde ook inzien en zich beter in zijn werk investeren. Luister naar vrouwen, al helemaal naar de gekleurde, als ze je zeggen wat ze nodig hebben. Misschien staan ze hier dan ook ooit en kunnen ze je bedanken omdat ze iets bereikt hebben dankzij en niet ondanks hun werkomgeving''

NieuwsFilm

meest populair