Regisseur haalt hard uit naar 'Joker'-tegenstanders

Regisseur haalt hard uit naar 'Joker'-tegenstanders

De film zou te gewelddadig zijn.

Op basis van de eerste recensies zouden veel mensen bang zijn dat de DC-film Joker een verkeerde impact gaat hebben op bepaalde kijkers. Het zou zomaar kunnen dat de film geweldsexplosies veroorzaakt met onschuldige slachtoffers tot gevolg, zoals het drama in Aurora.

Joker-regisseur Todd Phillips heeft nu gereageerd en zegt de kritiek niet te begrijpen en heeft enkele argumenten; het Joker-personage is al 80 jaar oud en waar mensen zich nu druk maken om zijn film, lacht iedereen de 300 doden in John Wick: Chapter 3 - Parabellum gemakkelijk weg. Bovenal geeft hij aan dat de film zich afspeelt in een fictieve wereld, met een fictief personage.


Veel publiciteit
De vraag is nu hoe het grote publiek gaat reageren. De kans is groot dat deze publiciteit de film alleen maar goed doet. Joker wordt ondertussen neergezet als een film die bijzonder gewelddadig is en eentje die je eigenlijk niet zou moeten willen zien.

Maar de film heeft ook een logische R-rating (16 jaar) en de Joker is altijd al een behoorlijk maf individu geweest; een gegeven dat we overigens in meer kleine én grote films zien. De nieuwsgierigheid naar Joaquin Phoenix' Joker wordt in ieder geval goed aangewakkerd.


Wat zeg jij? Zijn de tegenstanders zeurpieten? Of hebben ze een punt? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm

meest populair