Derde 'Spider-Man' lijkt MCU en Spider-Verse (tijdelijk) te gaan verbinden

Derde 'Spider-Man' lijkt MCU en Spider-Verse (tijdelijk) te gaan verbinden

Regisseur keert nagenoeg zeker terug.

Tom Hollands Spider-Man blijft voorlopig onderdeel van het Marvel Cinematic Universe (MCU), maar lijkt ook op te kunnen gaan duiken in Sony's Marvel Universe a.k.a. Sony's Spider-Verse. Er zijn nieuwe details rond de aangepaste deal.

Volgens Deadline betaalt Walt Disney vanaf heden 25% van de kosten en ontvangt een dezelfde percentage van de opbrengt. Beide partijen blijven hun eigen franchises ontwikkelen. Sony zet in op titels als Venom 2 en Sinister Six, terwijl Marvel Studios het MCU uitbreidt. De studio's zouden ook de deal hebben gesloten dat ze met elkaar in contact blijven over het uitwisselen van personages.

"Shared detailed universe"
Volgens Deadline zou er nu een soort van connectie komen tussen beide Marvel-filmuniversa. Het zou losjes omschreven worden als een "shared detailed universe". Waarschijnlijk betekent dit dat de gebeurtenissen in de Sony-films geen impact hebben om de bredere gebeurtenissen in het MCU, en mogelijk omgekeerd. Het lijkt een beetje op de connectie die het MCU heeft en had met een serie als Agents of S.H.I.E.L.D. of Netflix' The Defenders-reeks.

En dit zou niet raar zijn, aangezien Spider-Man vaak te maken heeft met kleinschaligere schurken / misdadigers. Mogelijk krijgt hij in de solofilms af en toe hulp van MCU-personages, zoals van Iron Man (Robert Downey Jr.) in Homecoming en Nick Fury (Samuel L. Jackson) en Happy (Jon Favreau) in Far From Home. Overigens zou regisseur Jon Watts op het punt staan om te tekenen voor deel drie.

Laatste films in MCU voor Spider-Man
Volgens The Hollywood Reporter zou Marvel Studios de derde film en de bijrol in een andere MCU-film gebruiken om Spider-Man uit de filmreeks te schrijven. Volgens THR zou Kevin Feige een verhaal willen dat een punt zet achter de aanwezigheid van Peter Parker in de franchise. Sony zou namelijk na deze nieuwe deal de volledige controle definitief terug willen.

Reacties van betrokkenen
Ondertussen hebben meerdere betrokkenen gereageerd. "Dit is geweldig. Het verhaal van Peter Parker nam een dramatische wending in Far From Home en ik ben enorm blij dat we zullen samenwerken om te zien waar zijn reis naartoe gaat," aldus producent Amy Pascal. Hieronder de reacties van Holland en MJ-actrice Zendaya. De derde Spider-Man-film staat gepland voor juli 2021.

Dit bericht bekijken op Instagram

😏

Een bericht gedeeld door Tom Holland (@tomholland2013) op




NieuwsFilm

meest populair