Wordt Jacob Batalon de Hobgoblin?

Wordt Jacob Batalon de Hobgoblin?

De acteur hoopt in ieder geval van wel!

Jacob Batalon speelt Ned Leeds, die voor het eerst was te zien in Spider-Man: Homecoming. Daarna had hij kleine rollen in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame, voordat hij weer terugkeerde voor een nieuw Spidey avontuur: Spider-Man: Far From Home. Toch wil de acteur meer. Hij hoopt namelijk dat hij de Hobgoblin wordt.

De Hobgoblin was voor de eerste keer te zien in de strip The Amazing Spider-Man #238 in 1983, maar het personage is nog nooit te zien geweest in een film. Deze superschurk is gebaseerd op de Green Goblin en bedacht door schrijver Roger Stern. Net als veel andere schrijvers van Spider-Man strips stond Stern onder druk om Spider-Man weer tegen de Green Goblin te laten vechten. Hij wilde echter niet Norman Osborn of Bart Hamilton terug laten keren uit de dood of Harry weer de Green Goblin te laten worden. In plaats daarvan besloot hij een nieuw personage te creëren dat de rol van de Green Goblin kon overnemen, de Hobgoblin.

Verschillende Hobgoblins
De identiteit van de Hobgoblin werd jarenlang geheim gehouden voor de striplezers, maar in de loop der tijd is hij gebruikt door verschillende personen, waaronder Ned. Dit gebeurt echter niet vrijwillig: hij wordt namelijk gehypnotiseerd door de originele Hobgoblin, Roderick Kingsley. Jarenlang maakt hij het Spider-Man lastig totdat hij uiteindelijk wordt vermoord door een andere superschurk, Foreigner.

In een recent interview liet Batalon zich erover uit: ''Ik denk dat het heel gaaf zou zijn als Ned de Hobgoblin wordt. Ik hoop wel dat mijn personage dan niet sterft. Ik hoop dat ik deel mag blijven uitmaken van het MCU en mag meespelen in een Sinister Six film. Dat is mijn theorie!''

Marvel, Sony of helemaal niet?
Toch is het nog verre van zeker of dit daadwerkelijk zal gebeuren. Sony heeft al Venom gemaakt met Tom Hardy en zou een Hobgoblin-film kunnen maken, maar die kans lijkt tot nu toe nogal klein en als het ervan komt is het nog maar de vraag of ze Batalon willen en mogen casten. Ook het MCU zou hem kunnen laten optreden als de Hobgoblin, nu dat ze nog gebruik mogen maken van Spider-Man. Toch gaan er echter geruchten rond dat Marvel probeert Spider-Man uit het MCU te schrijven, nu dat Sony ook weer gebruik mag maken van de populaire superheld.

NieuwsFilm

meest populair