Natalie Portman over het ontbreken van een luier in 'Lucy in the Sky'

Natalie Portman over het ontbreken van een luier in 'Lucy in the Sky'

Ze draagt tijdens een belangrijke scène geen pamper, iets wat in het ware verhaal wel het geval was.

Over een paar maanden komt Lucy in the Sky uit, de nieuwe film van Noah Hawley. Deze is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de astronaute Lisa Nowak, die in 2007 een gewelddadige confrontatie had met de nieuwe vlam van haar ex. Tijdens dit incident droeg zij een astronautenpamper, iets wat niet in de film voorkomt, tot grote verontwaardiging van sommigen. Hoofdrolspeelster Natalie Portman reageert hier nu op.

''Het klinkt raar, maar het zou helemaal niet abnormaal zijn als ze een pamper droeg. Astronauten maken hier namelijk vaak gebruik van, dat kan ook niet veel anders in de ruimte. Ze dragen dan ook vaak pampers eenmaal terug op aarde. Maar het is er in de film niet van gekomen. Misschien kan ik in een volgende film een pamper dragen om het goed te maken...''.

Regisseur
Regisseur Hawley liet zich er ook over uit. Hij heeft namelijk medelijden met Nowak en vindt dat ze al genoeg gestraft werd. Na het incident werd ze namelijk door de NASA ontslagen. Zo zegt Hawley: ''Ik vond het niet nodig om haar nog eens te vernederen. Bovendien beschikken we niet over de filmrechten op haar leven. Daarom hebben we ook een fictieve versie van haar verhaal gemaakt, dus niet alles is een op een''.

Tenslotte liet ook Jon Hamm, Portman's tegenspeler, van zich horen: ''Nowak's ervaring moet niet lachwekkend weergegeven worden. We waren juist meer geïnteresseerd in de filosofische en emotionele kwesties achter het voorval''

NieuwsFilm

meest populair