Regisseur 'Joker': deze film is niet voor iedereen geschikt

Regisseur 'Joker': deze film is niet voor iedereen geschikt

Regisseur 'Joker' hoopt dat niet iedereen de film geweldig zal vinden

Het is een zeldzame verschijning voor een film die nog voor het grote publiek in de internationale bioscopen moet verschijnen. Enerzijds krijgt Joker veel lof, omdat het gewoonweg een goede film schijnt te zijn. Anderzijds klinkt er een hoop kritiek, omdat de film tot geweld zou kunnen aanzetten. Zelfs de FBI roerde zich al in deze discussie door waarschuwingen de wereld in te werken.

Dit zal niet zijn wat regisseur Todd Phillips voor ogen had toen hij de film maakte. De filmmaker die vooral bekend staat om zijn komedies, zoals de drie 'The Hangover'-films, maar wilde met deze film een psychologisch gelaagd misdaaddrama maken. Verwijzingen naar Martin Scorsese zijn oeuvre, met name Taxi Driver en The King of Comedy, werden meermaals genoemd als inspiratiebron. Creatief gezien lijkt hij geslaagd, maar sociaalmaatschappelijk heeft hij een rel veroorzaakt.

Niet voor iedereen
In een interview geeft hij echter te kennen een broertje dood aan al het commentaar. "Ik hoop dat mensen die ervoor naar de bioscoop gaan dit gewoon als een film kunnen zien. Daarbij hoop ik echt niet dat iedereen de film geweldig zal vinden, want we maakten geen film die voor iedereen is. Mensen die een film proberen te maken die voor iedereen is, maken een film die uiteindelijk voor niemand is. De keuze moet men zelf maken. Om de film niet te gaan kijken is ook een keuze en dat vind ik prima", laat de regisseur optekenen.

NieuwsFilm

meest populair