De controversiële 'Joker' behield in ieder geval één kenmerk! 5 andere personages met groen haar

De controversiële 'Joker' behield in ieder geval één kenmerk! 5 andere personages met groen haar

Het uiterlijk van 'the clown prince of crime' varieerde van film tot film, maar zijn groene lokken keerden altijd terug.

De gelijknamige hoofdpersoon uit Joker zal in weinig meer lijken op zijn voorgangers, behalve misschien zijn kenmerkende groene haar. Toch zijn er door de jaren heen meer personages geweest die van zichzelf groen haar hebben of hun lokken in deze kleur verfden.




Bekijk de afbeelding
Ramona Flowers
De titelheld van Scott Pilgrim vs. the World is stapelverliefd op de populaire Ramona Flowers. Zou dat te maken kunnen hebben met haar felgekleurde groene haar? Hoe dan ook, om überhaupt kans te maken, moet hij eerst haar zeven slechte exen zien te verslaan. Deze stripverfilming lijkt wel een tot leven gekomen computerspel, inclusief heuse boss battles. Ramona is overigens niet aan groen gebonden. Zij verschijnt ook met roze en blauw haar in de film.




Bekijk de afbeelding
Oompa Loompas
Als de excentrieke snoepmaker Willy Wonka zijn fabriek eenmalig openstelt voor een select gezelschap staat de wereld op zijn kop. Geen mens zette ooit eerder een stap in het geheime bolwerk. Om de productie vlotjes te laten verlopen heeft hij dan ook al die jaren gebruik gemaakt van Oompa Loompas. In Willy Wonka & the Chocolate Factory worden deze weergegeven als oranje dwergen met bizarre, groene kapsels.




Bekijk de afbeelding
Beetlejuice
Zonderlinge personages verzinnen, laat dat maar over aan Tim Burton. Na zijn doorbraak met Pee-wee's Big Adventure kreeg hij vrij spel en dat resulteerde in het geliefde Beetlejuice. Deze geest - die eruit ziet als een een kruising tussen een zombie en een clown, compleet met vies, warrig groen haar - wordt opgeroepen om een gezin uit het huis van een overleden echtpaar te verdrijven.




Bekijk de afbeelding
Greta
Waar het origineel een mooie kruising was tussen lichte horror en vermakelijke comedy, sloeg met Gremlins 2: The New Batch de balans door naar het tweede. De nieuwe groep uit de titel bestond uit unieke karakters, die door genetische manipulatie nog specialer werden. Naast een vleermuis- en spin-gremlin ontstond zo ook de eerste vrouwelijke Gremlin, die bekend staat als Greta. Met haar splinternieuwe, felgroene kapsel was zij niet echt gevaarlijk, maar eerder irritant. Vooral voor de menselijke Forster, op wie zij een oogje heeft.




Bekijk de afbeelding
Disgust
Groen zien van jaloezie is een bekend gezegde. Maar ook de vergelijkbare emotie Disgust uit Inside Out kreeg deze kleur aangemeten. Samen met Joy, Fear, Anger en Sadness beheerst zij de gevoelens van Riley. In diens kinderjaren speelde Disgust een ondergeschikte rol, maar nu Riley gaat puberen, lijkt de groene emotie zich steeds vaker op de voorgrond te presenteren. In de originele versie werd Disgust ingesproken door Mindy Kaling, in de Nederlandse versie - waar zij tot Afkeer gedoopt werd - was dat Georgina Verbaan.

NieuwsFilm

meest populair