Snoeihard oordeel: Fox medeschuldig aan dodelijk ongeluk 'Deadpool 2'

Snoeihard oordeel: Fox medeschuldig aan dodelijk ongeluk 'Deadpool 2'

De studio is het niet eens met alle conclusies in het onderzoeksrapport.

Filmstudio 20th Century Fox heeft meerdere fouten gemaakt die hebben bijgedragen aan het fatale ongeluk van stuntvrouw Joi Harris op de set van Deadpool 2. Dat concludeert een onafhankelijke commissie die onderzoek heeft gedaan naar het ongeval.

Bekijk de afbeelding
Professioneel motorracer en beginnend stuntvrouw Joi Harris kwam in augustus 2017 om het leven toen zij met haar motor tegen een gebouw crashte. Dat gebeurde tijdens de opnames van Deadpool 2 in Vancouver, Canada. Harris was de stuntvrouw van Zazie Beetz' Domino.

Nalatigheid
Onderzoeksbureau WorkSafeBC stelt in een woensdag gepubliceerd rapport dat Fox op meerdere punten nalatig is geweest. Zo had de filmmaatschappij erop moeten toezien dat Harris een motorhelm zou dragen en hadden er dranghekken rond de set moeten staan.

WorkSafeBC denkt nog na over een passende sanctie.

Reactie Fox
In een statement laat Fox weten het oneens te zijn met sommige conclusies in het rapport. "Veiligheid staat bij ons op nummer één. Hoewel we het niet met alles uit rapport eens zijn, hebben we onze veiligheidsprotocollen meteen na dit tragische ongeval tegen het licht gehouden en nieuwe procedures ingevoerd".

In april werd bekend dat Fox een schikking heeft getroffen met de nabestaanden. "Fox heeft zich erg professioneel en met een groot verantwoordelijkheidsgevoel opgesteld in de afhandeling van onze claim", liet advocaat Michael Buckley toen namens hen weten.

NieuwsFilm

meest populair