'Joker'-producent Martin Scorsese kraakt Marvel af

'Joker'-producent Martin Scorsese kraakt Marvel af

Hij meent dat de films van Marvel Studios niets met cinema te maken hebben.

Martin Scorsese heeft niet veel met de films van Marvel Studios. De topregisseur, met ruim een halve eeuw ervaring, vindt de populaire superheldenfilms geen 'cinema'. Dat zegt hij in de nieuwste uitgave van het Amerikaanse filmblad Empire.

De verwachtingen van misdaadfilm The Irishman, die Scorsese heeft gemaakt voor Netflix, zijn hooggespannen. Ook is Scorsese als producent betrokken bij de goed ontvangen DC-prent Joker. Zijn betrokkenheid is niet verrassend, aangezien Joker volgens veel critici sterk geïnspireerd is door zijn films Taxi Driver (1976) en The King of Comedy (1982).

Leuk, maar geen menselijk drama
Concurrent Marvel kan Scorsese echter maar weinig serieus nemen. "Ik heb een poging gewaagd om die films te bekijken, maar ben afgehaakt. Het is geen cinema. Ik zie ze eerlijk gezegd - hoe goed ze ook zijn gemaakt, met acteurs die hun best doen, gezien de omstandigheden - meer als pretparken", vertelt hij in Empire. "Het zijn geen films die emotionele, psychologische ervaringen van echte mensen proberen over te brengen aan andere mensen".

NieuwsFilm

meest populair