Joaquin Phoenix en Robert De Niro konden niet met elkaar overweg tijdens opnames 'Joker'

Joaquin Phoenix en Robert De Niro konden niet met elkaar overweg tijdens opnames 'Joker'

Niemand minder dan regisseur Todd Phillips liet dit weten.

Joker wordt overal gigantisch goed onthaald. Zo kreeg de film ook hier op FilmTotaal een recensie van maar liefst vijf sterren. Ondanks het feit dat bijna iedereen het een perfecte film vindt, verliepen de opnames niet altijd even soepel. Zo zou hoofdrolspeler Joaquin Phoenix tijdens het project boos zijn geworden op een cameraman . Ook blijkt nu dat Phoenix en Robert De Niro het lang niet altijd met elkaar eens waren, wat soms voor vervelende momenten zorgde.

De twee beroemde acteurs zouden het niet altijd met elkaar eens zijn geweest tijdens de repetities. Niemand minder dan de regisseur van de film, Todd Phillips, maakte dit bekend: ''Robert repeteert graag met de hele cast, maar Joaquin wilde dit niet. Robert zei tegen me: ''Zeg dat hij een acteur is en hier bij hoort te zien. Ik wil de hele film horen, dus ik wil dat we elkaar allemaal in een kamer treffen en het script samen doornemen''. Maar Joaquin zei dan weer van: ''Ik ga echt niet het script op die manier doornemen, hoor''. Dat was best een moeilijke positie voor mij om in te zitten''.

Oplossing
Zo gaat Phillips verder: ''Robert zei tegen mij: ''Ik doe graag een lezing van het script met de cast voordat we beginnen, dus dat gaat ook gebeuren''. Joaquin weigerde mee te doen, maar besloot op het laatste moment toch maar aan te sluiten , al was hij hier niet echt blij mee. Hij was nauwelijks te horen toen hij zijn tekst las en na afloop ging hij meteen alleen in een hoekje staan roken''.

Als gevolg hiervan wilde De Niro Phoenix onder vier ogen te spreken, maar ook dit wees Phoenix af: ''Hij zei dat hij naar huis moest, omdat hij zich door de repetitie ziek voelde. Het was hem echt niet goed bevallen''. De twee acteurs legden hun geschil uiteindelijk bij, maar brachten zo goed als geen tijd met elkaar door op de set. Hier lieten beide acteurs zich over uit.

Reactie
Zo zei Phoenix: ''We spraken eigenlijk helemaal niet met elkaar. We zeiden elkaar goedemorgen en daar bleef het bij''. Ook De Niro deed weinig moeite om een beetje bevriend te raken, maar zag hier ook niet het nut van in: ''Het personage dat ik in de film speel en het personage dat hij speelt kunnen het niet bepaald goed met elkaar vinden. Ze zitten op verschillende golflengtes. We wilden gewoon ons werk doen. We deden onze personages na. Het maakte het werk makkelijker''.

Toch liet Phoenix zich vol lof uit over collega De Niro. Zo zei hij: ''De Niro is mijn favoriete Amerikaanse acteur. Ik kreeg de indruk dat hij zich volledig inleefde in zijn rol, zelfs als de camera niet op hem gericht was. Ik heb gigantisch veel respect voor hem''.

NieuwsFilm

meest populair