Algemeen

Joaquin Phoenix en Robert De Niro konden niet met elkaar overweg tijdens opnames 'Joker'

Niemand minder dan regisseur Todd Phillips liet dit weten.

door Wouter Drummen om 15:01 in Algemeen
Joker wordt overal gigantisch goed onthaald. Zo kreeg de film ook hier op FilmTotaal een recensie van maar liefst vijf sterren. Ondanks het feit dat bijna iedereen het een perfecte film vindt, verliepen de opnames niet altijd even soepel. Zo zou hoofdrolspeler Joaquin Phoenix tijdens het project boos zijn geworden op een cameraman . Ook blijkt nu dat Phoenix en Robert De Niro het lang niet altijd met elkaar eens waren, wat soms voor vervelende momenten zorgde.

De twee beroemde acteurs zouden het niet altijd met elkaar eens zijn geweest tijdens de repetities. Niemand minder dan de regisseur van de film, Todd Phillips, maakte dit bekend: ''Robert repeteert graag met de hele cast, maar Joaquin wilde dit niet. Robert zei tegen me: ''Zeg dat hij een acteur is en hier bij hoort te zien. Ik wil de hele film horen, dus ik wil dat we elkaar allemaal in een kamer treffen en het script samen doornemen''. Maar Joaquin zei dan weer van: ''Ik ga echt niet het script op die manier doornemen, hoor''. Dat was best een moeilijke positie voor mij om in te zitten''.

Oplossing
Zo gaat Phillips verder: ''Robert zei tegen mij: ''Ik doe graag een lezing van het script met de cast voordat we beginnen, dus dat gaat ook gebeuren''. Joaquin weigerde mee te doen, maar besloot op het laatste moment toch maar aan te sluiten , al was hij hier niet echt blij mee. Hij was nauwelijks te horen toen hij zijn tekst las en na afloop ging hij meteen alleen in een hoekje staan roken''.

Als gevolg hiervan wilde De Niro Phoenix onder vier ogen te spreken, maar ook dit wees Phoenix af: ''Hij zei dat hij naar huis moest, omdat hij zich door de repetitie ziek voelde. Het was hem echt niet goed bevallen''. De twee acteurs legden hun geschil uiteindelijk bij, maar brachten zo goed als geen tijd met elkaar door op de set. Hier lieten beide acteurs zich over uit.

Reactie
Zo zei Phoenix: ''We spraken eigenlijk helemaal niet met elkaar. We zeiden elkaar goedemorgen en daar bleef het bij''. Ook De Niro deed weinig moeite om een beetje bevriend te raken, maar zag hier ook niet het nut van in: ''Het personage dat ik in de film speel en het personage dat hij speelt kunnen het niet bepaald goed met elkaar vinden. Ze zitten op verschillende golflengtes. We wilden gewoon ons werk doen. We deden onze personages na. Het maakte het werk makkelijker''.

Toch liet Phoenix zich vol lof uit over collega De Niro. Zo zei hij: ''De Niro is mijn favoriete Amerikaanse acteur. Ik kreeg de indruk dat hij zich volledig inleefde in zijn rol, zelfs als de camera niet op hem gericht was. Ik heb gigantisch veel respect voor hem''.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

The soy sauce

Avatar

Ofwel een storm in een glas water

ExtraDip3000

Avatar

^100%. "That's life" .... ????

Artificialis

Avatar

Als ik dit alles zo lees krijg ik de indruk dat dit alleen maar verder heeft bijgedragen aan de geloofwaardigheid van de rollen.

Prince John

Avatar

^ Met je eens Arti. Laat mij denken aan Saving Private Ryan, waar de gehele cast een zware militaire training moest doen, buiten Matt Damon, zodat iedereen hem 'minder' mocht. Deze twee topacteurs weten echt wel hoe ze zich zo goed mogelijk moeten voorbereiden op een rol en denk dat dit alleen maar heeft geholpen.

Marklar

Avatar

als ik dit zo lees is phoenix maar een raar mannetje, alsof het zo een opgave is wat de niro wilde. Maar goed, top film

Pepej

Avatar

Gh beide acteurs hebben al lang en breed bewezen te weten waar ze mee bezig zijn, als Phoenix er geen heil in ziet om zich zo voor te bereiden lijkt me dat zijn goed recht, ze zitten toch niet echt op de toneelschool in een acteurs klasje..
Genoeg andere ( groote) acteurs die zich in afzondering willen voor bereiden, dat misschien juist nodig hebben om net dat stukje gekte te kunnen brengen
Lijkt me dat De Niro daar alle begrip voor heeft

CaptainCab

Avatar

"Joker wordt overal gigantisch goed onthaald"

Beetje overdreven statement met een 69% op rotten tomatoes en een 58 op Metacritic

ExtraDip3000

Avatar

^ IMDb 9,1.
Rottentomatoes 92% (publiek)

De film verdeelt de bups blijkbaar.

bullshark

Avatar

Typisch met twee method actors op de set

YodaRulez

Avatar

Ik wil die zo graag zien, maar in België is hij 16 plus en ik ben 15????

Goku32

Avatar

Poehhh wat een kleine kinderen, maar wel een top film

NieuwsFilm