'Joker' verslaat 'Venom' en gaat een hoop geld ophalen

'Joker' verslaat 'Venom' en gaat een hoop geld ophalen

Oktober wordt een steeds grotere filmmaand

De filmmaand oktober lijkt ieder jaar meer blockbusters voort te brengen. De afgelopen jaren worden er steeds vaker grotere omzetten geboekt door de Hollywood-films. Nu lijkt Joker af te stevenen op een nieuw Noord-Amerikaans record.

De hoogste opbrengst tijdens het premièreweekend in de States in de maand oktober staat op naam van Venom uit 2018. Die Marvel-film was goed voor $80,3 miljoen. Ook Halloween, eveneens uit 2018, wist sterk te scoren met $76,2 miljoen. De DC-film Joker heeft nu de dondernacht afgetrapt met $13,3 miljoen en dat is meer dan de score van recordhouder Venom die tijdens de nachtelijke premières uitkwam op zo'n $10 miljoen.

Topscore voor Joker
Het R-rated Joker haalde op de complete vrijdag zo'n $39 miljoen op en lijkt nu uit te komen op een weekend-recordscore van 92 miljoen dollar. Met een Rotten Tomatoes-score van 69 procent en een 9,2 op de IMDb is er buiten de States al zo'n $24,6 miljoen opgehaald. De kans bestaat dat de film na aankomend weekend al richting een opbrengst van 200 miljoen dollar gaat.

Todd Phillips' Joker draait ook in de Nederlandse bioscoopzalen en kreeg van onze recensent de volle vijf sterren.



NieuwsFilm

meest populair