Prachtige verwijzing naar [...] in DC-film 'Joker'!

Prachtige verwijzing naar [...] in DC-film 'Joker'!

Heb jij het verknipte Joker al gezien?

Acteur Joaquin Phoenix is één van de grootste namen van zijn generatie en hij wist vriend en vijand te verrassen door te kiezen voor de hoofdrol in de losstaande DC-film Joker rond de grootste schurk van de comic-uitgeverij.


Let op: SPOILER!


Prachtige verwijzing naar...
Mocht je de film nog willen zien zonder onderstaande spoiler, dan heb je nu nog tijd om te stoppen met lezen. Er zit in de film namelijk een prachtige verwijzing naar een scène uit The Dark Knight, de tweede film in de trilogie van Christopher Nolan.

Aan het einde van Joker - op het moment dat Arthur Fleck de complete aandacht van Gotham City heeft - is te zien hoe hij wordt afgevoerd in een politieauto. Als hij door het raam naar buiten kijkt, is duidelijk te zien dat er wordt verwezen naar een vergelijkbare scène met Heath Ledgers Joker in The Dark Knight uit 2008. Ledger won postuum een Oscar voor zijn rol. Ook Phoenix wordt in verband gebracht met die prijs.

Heb jij Joker al gezien, en viel jou dit ook op? En zag jij nog andere minder opzichte verwijzingen naar andere films of de comics?

NieuwsFilm

meest populair