Regisseur Todd Phillips over de diepere gedachten achter 'Joker'

Regisseur Todd Phillips over de diepere gedachten achter 'Joker'

Hoe gek is 'Joker' nu eigenlijk?

Als je de DC-film Joker al hebt gezien, dan weet je hoe maf het personage van Joaquin Phoenix is. Als je langer over de film nadenkt en je verdiept in bepaalde artikelen die ondertussen zijn verschenen, lijkt het erop dat er misschien nog wel veel meer aan de hand is.


Let op: SPOILER!


Mocht je de film nog niet hebben gezien en wil je niet gespoild worden, dan kun je beter maar niet doorlezen. De film van regisseur Todd Phillips zet je namelijk op meerdere momenten op het verkeerde been. En misschien wel veel vaker dan je zou verwachten.

"You wouldn't get it"
Misschien stond jezelf al even stil bij het moment dat de Joker aan het einde van de film in gesprek is met een hulpverlener. Nadat hij zit lachen en de hulpverlener vraagt waarom hij lacht, zegt hij, "You wouldn't get it".

Er zijn nu heel wat mensen die denken dat bijna alles in de film een gedachtespinsel is van de gestoorde Arthur Fleck. De film toonde eerder aan dat zijn relatie met zijn buurvrouw, gespeeld door Zazie Beetz, onecht is. In gesprek met ComicBook.com antwoordde Phillips als volgt op de vraag of de gebeurtenissen in de film nagenoeg geheel verzonnen zijn door Arthur Fleck:


"Toen Scott Silver en ik startten met het schrijven van het verhaal, wisten we genoeg van de strips. Ik las de strips toen ik een kind was. We wisten dat hij geen oorsprongsverhaal had. We willen nu niet zeggen of het echt is of niet, omdat ik denk dat dit een deel van het plezier is.

Ik heb de film laten zien aan heel veel mensen en ze hebben allemaal een andere reactie. Sommigen van hen zeggen, 'Oh ik snap het, ik bedoel de laatste regel in de film, "You wouldn't get it", de reactie op een grap die hij vertelde. Is de grap de film? Is de grap het onderwerp?' Die vragen beantwoord ik niet graag, aangezien het leuk is om de verschillende dingen te horen die mensen eruit halen."

Ondertussen draait Joker al een paar dagen in de bioscoop. De FilmTotaal-recensent gaf Joker vijf sterren. Hoeveel sterren zou jij de film geven, en denk jij dat het verhaal in de film grotendeels echt is, of is het dan toch vooral een verzinsel in de zieke geest van Arthur Fleck?

NieuwsFilm

meest populair