Fans starten petitie: Robert Downey Jr. verdient een Oscar-nominatie voor Iron Man

Fans starten petitie: Robert Downey Jr. verdient een Oscar-nominatie voor Iron Man

Disney voert er geen campagne voor en dus nemen fans dat voor hun rekening.

Marvel en Disney willen met Avengers: Endgame meedingen naar enkele belangrijke Oscars, waaronder die voor de beste film van het jaar. Opvallend genoeg ontbrak er in het lijstje van de For Your Consideration-campagne dit het bedrijf opzet een aantal namen. Een daarvan is die van Robert Downey Jr., die wat fans betreft eindelijk erkenning verdient voor zijn werk aan het MCU.

Zonder het charisma van Downey Jr. was het immers bijna niet mogelijk geweest voor de studio's om een van de grootste franchises uit de geschiedenis te lanceren. En dus willen fans dat er alsnog een Oscar komt voor de acteur.

Beste acteur
Op Change.org lezen we dat Downey Jr. een Oscar verdient. "Wij, de ondergetekenden, waren zo geraakt door het werk van Mr. Robert Downey Jr. als Tony Stark in Avengers: Endgame, dat we geloven dat hij zonder meer een Academy Award voor de Beste Acteur verdient. De creatieve keuzes die hij gemaakt heeft en de ongelofelijk diepe emotionele energie die hij in Tony Stark heeft gelegd, zorgen voor een ongelofelijke ervaring voor de kijkers."

Wat vinden jullie? Verdient de acteur een Oscar?

NieuwsFilm

meest populair