Algemeen

Fans starten petitie: Robert Downey Jr. verdient een Oscar-nominatie voor Iron Man

Disney voert er geen campagne voor en dus nemen fans dat voor hun rekening.

door Jim Pedd om 18:30 in Algemeen
Marvel en Disney willen met Avengers: Endgame meedingen naar enkele belangrijke Oscars, waaronder die voor de beste film van het jaar. Opvallend genoeg ontbrak er in het lijstje van de For Your Consideration-campagne dit het bedrijf opzet een aantal namen. Een daarvan is die van Robert Downey Jr., die wat fans betreft eindelijk erkenning verdient voor zijn werk aan het MCU.

Zonder het charisma van Downey Jr. was het immers bijna niet mogelijk geweest voor de studio's om een van de grootste franchises uit de geschiedenis te lanceren. En dus willen fans dat er alsnog een Oscar komt voor de acteur.

Beste acteur
Op Change.org lezen we dat Downey Jr. een Oscar verdient. "Wij, de ondergetekenden, waren zo geraakt door het werk van Mr. Robert Downey Jr. als Tony Stark in Avengers: Endgame, dat we geloven dat hij zonder meer een Academy Award voor de Beste Acteur verdient. De creatieve keuzes die hij gemaakt heeft en de ongelofelijk diepe emotionele energie die hij in Tony Stark heeft gelegd, zorgen voor een ongelofelijke ervaring voor de kijkers."

Wat vinden jullie? Verdient de acteur een Oscar?

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Helaas voor de fans de oscar gaat naar Joaquin Phoenix.

Maac

Avatar

*Tom Hanks, Jack Nicholson en Daniel Day-Lewis hebben de chat verlaten.*

John Wayne

Avatar

Ik heb het al vaker gezegd, wat mij betreft mag hij genomineerd worden en zelfs winnen (al verwacht ik dat laatste niet). Ik heb echter ook Joaquin Phoenix gezien in Joker en hoewel het nog eigenlijk veel te vroeg is om over Oscarnominaties te hebben, zou ik het een grote schande vinden als hij niet minimaal genomineerd zou worden. Imo is hij, tot nu toe, de grote frontrunner.

Rover010

Avatar

Robert downey jr was heel goed maar oscar waardig is het nou ook niet. Heb het gevoel dat mensen die deze petitie verzinnen niks anders dan marvel films kijken.

Rick Dalton

Avatar

Een Oscar gaat niet alleen om prestatie, ja het eens groot deel ervan, maar dan nog, ook wat voor een invloed hij heeft gehad op het publiek etc. Telt mee. Ik vind het ook een waardige kandidaat, al ben ik het er helemaal mee eens dat Joaquin moet winnen (tot nu toe).

Arnold_FF7

Avatar

Gaat niet gebeuren. Ook Phoenix zal hem niet voor zijn rol krijgen met hoe Hollywood op dit moment bezig is

TwinsA

Avatar

Geen sprake van, geef deze maar wat mij betreft naar Joaquin Phoenix!

CassidyButch

Avatar

Wanhopige poging van Disney om de Oscar te kapen, vorig jaar hebben ze ze precies hetzelfde gedaan met aquaman, Oscar voor beste VFX had naar die film moeten gaan maar Disney's heeft ervoor gezorgd dat het niet door ging, nu doen ze weer hetzelfde

GreenHornet

Avatar

Het is bij RDJ al eens mis gegaan bij zijn rol als Chaplin.

Pronk47

Avatar

De oscar gaat naar Joaquin Phoenix of Brad Pitt.

Rafael11

Avatar

Nah, zal hem niet worden.

eltorro

Avatar

Joaquin Phoenix verdient met de Joker wel een oscar.

Hancock

Avatar

Joaquin all the way

Dan80

Avatar

Vind het een geweldig acteur maar dit is overdreven

Toobs13

Avatar

#CassidyButch aquaman is niet eens van Disney.

CassidyButch

Avatar

Toobs, lees wat er staat, de Oscar voor beste VFX ging niet naar aquaman omdat Disney heeft ervoor gezorgd dat hun eigen film dat kreeg.

NieuwsFilm

meest populair