Amerikaanse cinema dicht na dreiging aanslag tijdens 'Joker'

Amerikaanse cinema dicht na dreiging aanslag tijdens 'Joker'

Het was even schrikken voor de stad Huntington Beach.

De nieuwe DC film Joker is een grote hit. Waar Jared Leto in Suicide Squad nog faalde een van 's werelds bekendste superschurken overtuigend over te brengen, zet Joaquin Phoenix een geweldige origin story neer. Toch zijn sommige mensen van mening dat dit zelfs gevaarlijk kan zijn en kan leiden tot geweld. Gelukkig is daar tot nu toe geen sprake van, al moest wel een bioscoop dicht in Huntington Beach, California, nadat er een dreigement was geuit.

Een woordvoerder van de politie liet zich erover uit: ''Het was een aankondiging van geweld die heel geloofwaardig overkwam. Deze moest dus ook zeer serieus genomen worden. Er werd ons verteld dat er een aanslag gepleegd zou worden tijdens een voorstelling van Joker. Als gevolg hiervan werd besloten de bioscoopketen Cinemark die bewuste donderdagavond te sluiten''.

Een hit
De film komt dus ook af en toe 'negatief' in het nieuws. Zo werd de filmpremiere excessief beveiligd uit angst voor aanslagen en liet ook het Amerikaanse leger en zelfs de FBI weten goed op te letten i.v.m. mogelijk geweld. Ondanks dit alles brengt Joker gigantisch veel op en lijkt de film al meer op te gaan halen dan Venom, de recordhouder van de hoogste opbrengst tijdens het premiereweekend in de States in de maand oktober.

NieuwsFilm

meest populair