MCU-helden reageren en fans woedend na Martin Scorseses kritiek op Marvel-films

MCU-helden reageren en fans woedend na Martin Scorseses kritiek op Marvel-films

Veel reacties op duidelijke woorden van topregisseur.

Je kunt de superheldenfilms van Marvel Studios hoog hebben zitten, maar diepgaande drama hebben de films doorgaans niet echt te bieden. Zeker niet de drama die je in titels in het bijhorende genre gemaakt worden. De ergens dus ook wat logische kritiek van Martin Scorsese (The Irishman) wordt hem niet door iedereen in dank afgenomen.

"Ik heb een poging gewaagd om die films te bekijken, maar ben afgehaakt. Het is geen cinema," zei Scorsese verleden week over de films in het Marvel Cinematic Universe, die hij overigens wel als "goed gemaakt" bestempelt.

Reactie James Gunn
Een van de eerste die reageerde was Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn: "Martin Scorsese is een van mijn vijf favoriete levende filmmakers. Ik was woedend toen mensen kritiek hadden op Scorseses film The Last Temptation of Christ zonder de film gezien te hebben. Het doet mij verdriet dat hij nu zelf mijn films beoordeelt zonder ze gezien te hebben."


Reactie Samuel L. Jackson
Ook Nick Fury-acteur Samuel L. Jackson had zijn mening klaar nadat hij vernam van de opmerking van Scorsese. "Films zijn films. Ook niet iedereen houdt van zijn films," aldus Jackson tegenover Variety.


Reactie Joss Whedon
Ook The Avengers-regisseur Joss Whedon reageerde en hij zegt dat hij gelijk dacht aan de eerder genoemde Gunn en zijn werk aan de Guardians-films.


Reacties van de fans
Online zijn ondertussen vele reacties van fans terug te vinden en zij zijn het (uiteraard) niet eens met de Oscarwinnaar. Hieronder drie willekeurige reacties van fans online, via Twitter.





NieuwsFilm

meest populair